Zaterdag in Kassa: Consumenten betalen meer energiebelasting dan bedrijven
14-12-2018
•
leestijd 2 minuten
•
54 keer bekeken
•
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan de energiebelasting. Consumenten betalen namelijk meer dan bedrijven. Verder hebben we het over teruggeroepen medicijnen die mogelijk zijn vervuild met een kankerverwekkende stof en zzp'ers die de dupe zijn van domeinnaamfraude. Ook besteden we weer aandacht aan de slimme gasmeter, want er worden 50.000 meters teruggeroepen. Netbeheer Nederland beweerde eerder nog dat er niets aan de hand was. En de presentatie is wederom in handen van Amber Kortzorg!
Consumenten betalen meer energiebelasting dan bedrijven
De overheid wil dat je zuiniger en efficiënter omgaat met energie. Daarom heft de overheid belasting over het verbruik van elektriciteit en aardgas. Maar hoe hoger het energieverbruik, hoe meer korting je krijgt op de energiebelasting. De consument betaalt daardoor uiteindelijk meer dan het bedrijfsleven. Fractievoorzitter van GroenLinks Jesse Klaver schuift bij ons aan tafel om hierover te praten.
Geen compensatie voor mogelijk vervuild medicijn met mogelijk kankerverwekkende stof
Mensen met hartproblemen slikken al jaren een medicijn dat mogelijk vervuild is met een kankerverwekkende stof. Het gaat om medicijnen van verschillende fabrikanten met de werkzame stof valsartan. Deze zomer en afgelopen week zijn de medicijnen teruggeroepen, maar patiënten krijgen geen geld terug voor de vervuilde pillen.
Zzp’er dupe van domeinnaamfraude
Als zzp’er wil je dat je website online goed vindbaar is. Het bedrijf Trademark Office benadert zzp’ers dat er een derde partij is die op de .com versie van hun domeinnaam aast. Ze zeggen de domeinnaam kort te kunnen vasthouden voordat het adres in de handen van een eventuele concurrent terechtkomt. Om dit tegen te houden moet je met hen een overeenkomst aangaan voor 10 jaar. Je moet snel beslissen, maar achteraf blijk je de dupe van een verkooptruc.
50.000 slimme gasmeters van Enexis teruggeroepen
Kassa besteedde meerdere malen aandacht aan onveilige gasmeters. Onlangs beweerde Netbeheer Nederland in de uitzending dat de gasmeters echt veilig waren. Wat is er nou aan de hand?
Lange kassabonnen, is dat nou nodig?
Als je door de zelfscanpoortjes wil in de supermarkt, heb je een kassabon nodig om de poortjes te openen. Maar zijn zoveel bonnen nou wel echt nodig?
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op
Twitter
! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op
Facebook
en volg ons op
Instagram
!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan
hier
aan.
Kassa bijwonen? Kies
hier
de datum van jouw keuze.