Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wakker Dier vindt bacteriën op barbecuevlees

21-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bbq vlees rood 930x520
Barbecuevlees blijkt nog steeds vaak besmet met ,,(te) veel of potentieel ziekmakende bacteriën'', meldt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier donderdag op basis van een steekproef.
Bederven
In totaal werden 28 stukken barbecuevlees van negen verschillende supermarktketens onderzocht op bacteriën. Daarvan bleek 40 procent besmet met één of meer soorten (potentieel gevaarlijke) bacteriën. Een vijfde van het geteste vlees was volgens Wakker Dier al aan het bederven. Kippenvlees zou het vaakst zijn besmet.
De steekproef is te klein om uitspraken te doen over het vóórkomen van de bacteriën in het algemeen of over individuele supermarktketens. Daarom worden de ketens niet bij naam genoemd. Voor het complete onderzoek kijk je hier.
Goed doorbakken
Barbecueliefhebbers kunnen de kans op een voedselinfectie flink verkleinen door het rauwe vlees niet in de zon te laten liggen en het goed te doorbakken. Ook zouden ze niet dezelfde vork moeten gebruiken voor rauw en gebakken vlees. Bij warm weer vermenigvuldigen bacteriën zich sneller en produceren ze meer gifstoffen. ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!