Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Verwarde mensen minder vaak opsluiten'

20-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkeloos1_24.jpg
Verwarde mensen die een bedreiging vormen voor zichzelf of anderen gaan minder vaak naar de politiecel. In plaats daarvan worden ze na een incident vaker rechtstreeks naar een instelling voor geestelijke gezondheidszorg gebracht. In 30 procent van de gevallen is daar sprake van. Dat zegt Henk van Dijk, voorzitter van het landelijk platform ggz bij de politie, maandag in de Volkskrant.
Traumatisch
Tot voor kort werden verwarde personen die zichzelf iets aan dreigen te doen of op straat overlast veroorzaken net zo behandeld als 'gewone' verdachten: ze werden opgepakt en in de cel gezet. Maar volgens psychiatrisch verpleegkundige Carina Stigter van ggz-instelling Altrecht in Utrecht kan die behandeling traumatisch zijn. Altrecht werkt sinds vorig jaar samen met de politie aan een andere werkwijze, waarbij verwarde personen direct zorg krijgen, zonder eerst de cel in te moeten. Die aanpak werkt goed, constateert de politie. ANP

Meer over:

verward, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!