Veel bedrijven geven nog steeds verkeerde informatie bij producten die je zou moeten eten bij het afvallen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekeek etiketten en websites van producten van 36 verschillende producenten. Slechts twee ondernemingen voldeden in hun informatie aan alle eisen.
Onjuist claims
,,Uit het onderzoek bleek dat 21 van de 36 onderzochte bedrijven onjuiste voedingsclaims op of bij hun product(en) hebben staan. Bij producten van 28 bedrijven was er iets mis met de gezondheidsclaims op het etiket of de website en bij 19 bedrijven was er iets anders mis met het etiket", aldus de NVWA.
Verboden
Omdat het verboden is om misleidende informatie te verschaffen, mogen alleen aanbevelingen worden gehanteerd die wetenschappelijk zijn onderbouwd en wettelijk zijn goedgekeurd door de Europese Commissie. Acht bedrijven kregen een boete, 31 kregen er een waarschuwing en moeten hun informatie zo snel mogelijk aanpassen.
Een voedselclaim gaat over de ingrediënten, een gezondheidsclaim over bijvoorbeeld de mate en snelheid van afvallen. Ook getuigenissen, zoals van mensen die zich laten afbeelden in een broek die opeens vele maten te groot is, mogen niet. ANP
Dit is allang bekend. Ze moeten een aantal vliegbewegingen maken anders verliezen ze een deel van de start en landingsrechten. Dat dit achterlijk is, ja dat is zo, 1 van de vele achterlijke regels.
Je hoeft geen groot licht te zijn om te vermoeden dat het in de EU anders gesteld zou zijn en geen goed betaalde professionele onderzoeksjournalist om dat in een handomdraai bewezen te zien.
https://www.parool.nl/wereld/ondanks-klimaatverandering-duizenden-lege-vluchten-om-landingsrechten-te-houden~b8764235/
Het bericht dat de Guardian een Britse krant is en zich beperkte tot een onderzoek voor het Verenigd Koninkrijk is toch geen reden om deze zaak ook zo beperkt onder de aandacht te brengen. Geen dank dat ik het dus even voor u gedaan heb.
@sunshine
Buiten de spits komt dit, vooral op interlokale lijnen regelmatig voor. Maar dat is moeilijk te voorkomen als men altijd dezelfde frequentie aanhoudt, bijvoorbeeld 2 keer/uur.
In sommige streken wordt daarom buiten de spits met kleine busjes gereden.