Wie met kerst uit eten wil, krijgt steeds vaker van tevoren al de rekening gepresenteerd. Door mensen bij het reserveren de rekening al te laten betalen, proberen horecaondernemers te voorkomen dat ze met lege tafels komen te zitten. Dat meldt de Telegraaf.
Persvoorlichter Vincent van Leeuwen bij Van der Valk hotels laat aan de krant weten dat gasten die niet komen opdagen “het verschil kunnen betekenen tussen winst en verlies.”
Hij stelt dat er “gasten zijn die vergeten dat ze gereserveerd hebben of bij meerdere restaurants boeken en pas op het laatste moment besluiten waar ze naar toe gaan.”
Restaurants hebben volgens hem door de hoge energie-, huur- en personeelskosten en eventuele nog af te lossen coronaschulden, geen reserves meer om de lege tafels op te vangen.
Daarnaast laat hij aan de Telegraaf weten dat het “jammer is om nee te moeten verkopen tegen anderen als er uiteindelijk wel plek blijkt te zijn of ingekocht eten te moeten laten bederven.” Drankjes worden wel ter plekke pas betaald.
Betalen voor iets wat je nog niet hebt gekregen, niet iedereen zal het er mee eens zijn. De Koninklijke Horeca Nederland heeft in elk geval voorwaarden vastgesteld die bepalen wanneer restaurants van tevoren om een betaling mogen vragen. Daarnaast kun je gewoon nog kosteloos annuleren als je dat tijdig doet.
Meer over:
uit eten, restaurants, kerstmis, inflatie, corona, energieprijzen, horecaondernemers, horecaMeld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!