Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Test: Geitenkaas maaltijdsalade

  •  
28-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
195x90_geitenkaassalade.jpg
In de uitzending van 22 september 2012 ziet u hoe de Caesar maaltijdsalade van vijf verschillende supermarkten wordt beoordeeld. Supermarkt Deen komt hierbij als beste uit de test. Deze week ziet u hoe de maaltijdsalades met geitenkaas van vijf grote supermarkten worden beoordeeld door ons deskundigenpanel.
Testpanel
Ons testpanel bestaat uit de volgende mensen:
- Onno Kleyn: culinair journalist
- Marc van der Tang: chef-kok bij restaurant Serre
- Kees Zuidgeest: sladeskundige
- Irene Lelieveld: voedingsdeskundige
Test
Het testpanel proeft de geitenkaas maaltijdsalade van vijf verschillende supermarkten: Albert Heijn, Jumbo, Hema, C1000 en Hoogvliet. De testers weten niet welk merk ze proeven en de maaltijdsalades worden allemaal in een andere volgorde geserveerd zodat de testers nooit tegelijkertijd dezelfde maaltijdsalade eten.
Gezonde schijn?
Niet alleen de smaak en vorm telt, we willen ook een gezonde salade. Hoe gezond zijn maaltijdsalades eigenlijk? Albert Kooy is te gast in de uitzending en vertelt ons meer over zijn filosofie over eten. Albert is SVH Meesterkok en heeft diverse boeken geschreven over goed en gezond eten. Wat namelijk opvalt bij deze geitenkaas maaltijdsaladetest, is dat sommige salades erg veel calorieën bevatten. Ze hebben veel meer dan nodig is voor een avondmaaltijd. Kooy wijt dit vooral omdat er in de salade ook ingrediënten als pasta en aardappel zitten. Ook zitten er volgens hem teveel suikers in de dressing en überhaupt erg weinig groenten voor een salade. Fabrikanten wekken maar al te graag de indruk dat een salade heel erg gezond is, aldus Albert Kooy, maar het tegendeel is dus waar. Op de website van het Voedingscentrum is in een overzichtelijke tabel te zien hoeveel calorieën je nodig hebt per dag.
Vijf ingrediënten
Volgens Albert Kooy worden er veel te veel hulpstoffen toegevoegd aan voorverpakte producten.  Hij is een groot voorstander van dat fabrikanten eerlijker moeten zijn over hun producten. Hij gelooft in vijf kernwoorden voor goed eten: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Winst. In zijn boek '5 ingrediënten voor beter, verser, gezonder en eerlijker eten' dat op 8 oktober 2012 uitkomt vertelt hij hier meer over.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!