Veel mensen hebben er last van dat ze niet kunnen kiezen tussen een frikandel en een kroket. Een man uit Breda heeft hiervoor de oplossing gevonden, de krokodel.
Krokodel
Kies ik een frikandel of een kroket bij mijn patatje? Een vraag die mening snackbarbezoeker zichzelf stelt. Vaak duurt het maken van de keuze langer dan het daadwerkelijk eten van de snack. Freek Haverman uit Breda heeft hier een bijzondere oplossing voor gevonden.
Hij bedacht de krokodel, een kroket met de vulling van frikandelragout. Samen met zijn zakenpartner Jeroen Balkenende vond hij chef-kok Guillaume de Beer, die de snack wilde ontwikkelen, zo meldt het Brabants Dagblad.
Verkoop
Volgens Haverman zijn er al verschillende gesprekken met snackfabrikanten, maar een echt akkoord over de productie is er nog niet gesloten.
Haverman en Balkenende kennen elkaar van Alaaf & Kicking, dat carnaval naar Amsterdam wil halen. De kans dat de krokodel ook buiten Brabant wordt verkocht is naar verwachting groot.