© Getty Images
De Sdu, leverancier van de gele inentingsboekjes, meldt dat er nog steeds dagelijks 20.000 tot 30.000 gele boekjes worden besteld. De uitgeverij wordt via internet en telefoon nog steeds bestormd door mensen die een exemplaar willen hebben om er hun coronaprikken in te laten zetten.
Er zijn voldoende exemplaren bij het Sdu beschikbaar, maar de afhandeling van de bestellingen en de verzending aan particulieren is veel werk voor de Sdu. Normaal gesproken verkoopt de uitgeverij 300.000 boekjes per jaar via bedrijven als KLM Health Services en de GGD. Er zijn daarom nu zeker zes uitzendkrachten ingehuurd bij de Sdu om telefoontjes te beantwoorden en alle afdelingen zetten zich in om alles in goede banen te leiden.
Mensen die al aan het begin van de vaccinatiecampagne zijn geprikt krijgen een 'registratiekaart coronavaccinatie'. Velen van hen namen hun gele boekje toen al gelijk mee naar de priklocatie. Toen vulden sommige GGD'en de coronaprik wel in, maar anderen weer niet. Daarom besloot de GGD het gebruiken van het gele boekje tot regel te maken, voor wie wil dat de prik in het document komt te staan. Wie de coronaprik al heeft ontvangen, kan met zijn of haar boekje alsnog een stempel halen.
Voor reizen naar een aantal landen is de vermelding van de coronaprikken in het gele boekje op dit moment wel genoeg, maar lang niet voor alle. Daarom wordt er intussen gewerkt aan een app waarmee de gevaccineerde moet kunnen aantonen dat zij of hij geprikt is.
Meer over:
gele boekje, vaccin, coronavacinatie, vaccinatiebewijs, sdu, coronacrisis, digitaal vaccinatiebewijs, ggdMeld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!