Ruzie met de baas door sociale media
07-02-2012
• leestijd 1 minuten
Uitlatingen op sociale media staan in de top-5 van redenen voor ontslag op staande voet, bleek begin dit jaar uit onderzoek.
Arbeidsconflicten, ontstaan door sociale media, spelen een steeds prominentere rol binnen een ontslagprocedure. Ook de werkgever kijkt mee wat de werknemer in zijn vrije tijd op internet doet en zegt. Als werknemer kun je zo in problemen komen bij kritische uitlatingen, maar ook als bij een ziektemelding blijkt dat de werknemer helemaal niet ziek is door uitlatingen op sociale media.
Johan Minkjan ondervond als geen ander wat voor gevolgen uitlatingen op sociale media kunnen hebben. Hij is voor de rechter gedaagd nadat er middels de sociale media site 'Hyves' foto's online waren gekomen waarin Minkjan de Alpes d' Huez beklimt, terwijl hij 100% arbeidsongeschikt verklaard was.
Verslaggever Jan Peels sprak met advocaat arbeidsrecht Mariska Aantjes. Zij legt uit waartegen werknemers kunnen aanlopen rondom sociale media. Ook vertelt ze in hoeverre werkgevers gebruik mogen maken van sociale media.