Richtlijnen horeca: maximaal vier personen aan tafel
12-05-2020
•
leestijd 1 minuten
•
191 keer bekeken
•
Koninklijke horeca Nederland heeft richtlijnen opgesteld voor kroegen en restaurants waaraan zij moeten voldoen tijdens de coronacrisis, meldt RTL Nieuws.
Voorlopig mogen cafés en restaurants enkel werken met reserveringen. Bij binnenkomst zullen gasten hun handen moeten wassen of ontsmetten met handgel. Daarna vindt er een controlegesprek plaats. Medewerkers nemen binnen anderhalve meter afstand aan tafel of aan de bar een bestelling op, serveren uit en ruimen af.
Naar de kroeg, het café of het restaurant?
Er mogen maximaal vier personen aan tafel zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijk huishouden dat uit meer personen bestaat. Aan de bar mogen maximaal vier personen naast elkaar staan of zitten, wederom met uitzondering voor grotere huishoudens. Als de gasten de gelegenheid hebben verlaten, moeten de tafels, stoelen en menukaarten grondig worden gereinigd.