Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuwe afspraken over minder vet, zout en suiker in voedingsproducten

24-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
supermarkt vriezer diepvries groenten eten 930
Fabrikanten en supermarkten maken in 2019 nog meer werk van het meest populaire goede voornemen van de Nederlander: gezonder eten. Ze moeten ook wel, want eerdere afspraken voor minder zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers in producten zetten niet genoeg zoden aan de dijk, meldt het AD.
Er komen volgend jaar afspraken om pizza's, chips met smaakjes, zuiveldranken en -toetjes, Hollandse kant-en-klaarmaaltijden, vleesvervangers, groenteconserven, consumptie-ijs, jam en gehakt(ballen) en braadworst gezonder te maken. Bij de afspraak over pizza is, behalve industrie en supermarkten, ook de horeca betrokken.

Hoeveel minder nog onduidelijk

Hoeveel procent minder zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers deze producten gaan bevatten, is nog niet bekend. Wel werd eerder al afgesproken om vanaf komend jaar 5 procent minder zout én suiker te stoppen in salades en 10 procent minder suiker in ketchup. AD/ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

Omschrijving *

Typ hier je reactie...


0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!