Maaltijd en bal gehakt met bacterie
29-03-2019
• leestijd 1 minuten
Twee producten van verschillende supermarkten zijn mogelijk besmet met de gevaarlijke bacterie Listeria. Het gaat om gehaktballen van supermarktketen Jan Linders en de verse traiteurmaaltijd andijviestamppot met gehaktbal van de Hoogvliet. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Het eten van producten met deze bacterie kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dat geldt vooral voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.
Klanten die het eten in huis hebben, wordt dringend verzocht het terug te brengen naar de supermarkt.
De precieze naam van de bal van Jan Linders is 'Onze Trots Rundergehaktballen met jus 400 gram'. Wat de Hoogvliet-andijviestamp betreft gaat het om verpakkingen met de volgende houdbaarheidsdata: 28-03-2019, 30-03-2019, 01-04-2019, 04-04-2019 en 06-04-2019. Jan Linders is een regionale supermarktketen met vooral vestigingen het zuidoosten van het land. De keten telt 59 vestigingen. ANP