Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hoogste ziekteverzuim sinds 2003

14-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Griep ziek beer
Sinds 2003 ligt het ziekteverzuim in de eerste drie kwartalen op het hoogste punt met 4,7 procent. Het verzuim in de horeca is dit jaar tot dusver hoger dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
In 2019 lag het gemiddelde ziekteverzuim in de eerste drie kwartalen op 4,3 procent. Hoewel de uitbraak van de coronapandemie een logische verklaring lijkt te zijn voor de stijging in het ziekteverzuim, heeft CBS hier geen onderzoek naar gedaan. Het instituut doet daarom ook geen uitspraak over de oorzaak.

Sector

Tussen begin juli en eind september lag het verzuim hoger dan in 2019, terwijl bij verschillende overheidsdiensten het verzuim lager lag. Het gaat dan onder meer om het onderwijs en in het openbaar bestuur. In de zorg is het verzuim gestegen: van 5,2 procent in het derde kwartaal van 2019 naar 5,9 procent in dezelfde periode van dit jaar. Er waren vooral veel ziekmeldingen bij verpleeg- en verzorgingstehuizen, namelijk 7 procent.
Landbouw en horeca hebben doorgaans een klein aantal ziekmelders, maar dit jaar is er een grote toename. Bij horecabedrijven steeg het verzuim in het derde kwartaal van 2,6 naar 4,1 procent. Dit geldt ook voor de landbouwsector. Ook bij sauna's, zwembaden en kappers meldden meer werknemers zich ziek.
Bron: Nu.nl

Meer over:

ziek, ziekteverzuim
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!