Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gourmetbudgetschotel 'eetbare' meuk

26-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_vlees
Lekker met de hele familie gourmetten met de paasdagen? Verwacht er niet al te veel van, waarschuwt voedingsdeskundige IJsbrand Velzeboer op AD.nl. Hij oordeel keihard over de budgetschotel: niet meer dan 'eetbare meuk'.
De folders staan er in aanloop naar de paasdagen vol van: de gourmet- schotels met onder meer kipfilet, het slavinkje en gemarineerde biefstukjes. Maar voedselwetenschapper Velzeboer komt tot een andere conclusie. ,,Vaak wordt er vlees van beren (ongecastreerd mannetjesvarken) of oud zeugenvlees gebruikt dat nog in de vriezer van het slachthuis lag.''
Directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), de brancheorganisatie voor onder meer supermarkten, is niet blij met de kritiek. ,,Je kunt niet verwachten dat je voor die prijs biefstuk van restaurantkwaliteit krijgt. Het vlees voldoet aan alle regels en wetten en we horen er nauwelijks klachten over."
ANP/AD

Meer over:

meuk, pasen, gourmet
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

Omschrijving *

Typ hier je reactie...


0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!