Gourmetbudgetschotel 'eetbare' meuk
26-03-2016
• leestijd 1 minuten
Lekker met de hele familie gourmetten met de paasdagen? Verwacht er niet al te veel van, waarschuwt voedingsdeskundige IJsbrand Velzeboer op AD.nl. Hij oordeel keihard over de budgetschotel: niet meer dan 'eetbare meuk'.
De folders staan er in aanloop naar de paasdagen vol van: de gourmet- schotels met onder meer kipfilet, het slavinkje en gemarineerde biefstukjes. Maar voedselwetenschapper Velzeboer komt tot een andere conclusie. ,,Vaak wordt er vlees van beren (ongecastreerd mannetjesvarken) of oud zeugenvlees gebruikt dat nog in de vriezer van het slachthuis lag.''
Directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), de brancheorganisatie voor onder meer supermarkten, is niet blij met de kritiek. ,,Je kunt niet verwachten dat je voor die prijs biefstuk van restaurantkwaliteit krijgt. Het vlees voldoet aan alle regels en wetten en we horen er nauwelijks klachten over."
ANP/AD