Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Glutenvrije producten vaak ongezonder'

04-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
knäckebröd 930
Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Ze bevatten vaak meer vet, suiker en/of zout en minder vezels dan vergelijkbare producten met gluten. Ook zijn glutenvrije waren duurder. Dat stelt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.
Ingrediëntenlijst bekeken
De bond vergeleek de ingrediëntenlijst van vijf glutenvrije A-merkproducten. Volgens de consumentenorganisatie zit er in glutenvrij knäckebröd van Wasa zes keer zoveel verzadigd vet en twee keer zoveel zout als in de volkoren variant. Ook de Koopmans glutenvrije pannenkoekenmix is twee keer zo zout als de 6-granen pannenkoekenmix. Peijnenburg glutenvrij bevat per 100 gram 30 kilocalorieën meer dan de ‘gewone’ Peijnenburg ontbijtkoek, aldus de onderzoekers.
Door het gebruik van andere producten dan meel, bevatten nagenoeg alle onderzochte glutenvrije producten ook minder vezels dan de tegenhangers met gluten.
Ook duurder...
De onderzochte etenswaren zijn niet alleen ongezonder, vaak zijn ze ook nog eens een stuk duurder. ,,De glutenvrije stroopwafels van Albert Heijn bijvoorbeeld zijn omgerekend 37 cent per stuk, terwijl de gewone stroopwafels 11 cent kosten'', aldus de Consumentenbond. ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!