Eten in kantine fors duurder geworden
28-06-2010
• leestijd 1 minuten
Een lunch in de bedrijfskantine is de afgelopen jaren fors duurder geworden. De prijzen van eenvoudige lunchproducten in het bedrijfsrestaurant stegen in de periode van mei 2007 tot mei 2010 met maar liefst 24 procent. Dat meldde het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
Eten in de kantine is daarmee veel harder in prijs gestegen dan in de 'normale' horeca. Daar stegen de prijzen in dezelfde periode met 11 procent. De inflatie bedroeg in die drie jaar 5 procent.
Wie bammetjes van huis meeneemt, ging er het afgelopen jaar financieel op vooruit. Volgens het CBS was eten uit de winkel in mei van dit jaar goedkoper dan in mei vorig jaar. In het afgelopen jaar werden producten in bedrijfskantines bijna 7 procent duurder bij een inflatie van 1 procent.
Restaurants werden in een jaar tijd bijna 2 procent duurder, café's 3 procent. Voor een snelle hap of afhaalmaaltijd moest de afgelopen maand ongeveer 2 procent meer betaald worden dan een jaar eerder.
Bron: ANP