Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

DNA-tests maken voedsel duurder

05-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
voedsel_04.jpg
De fraude met paardenvlees laat een spoor achter in de portemonnee van de consument. Het aantal toegenomen dna-tests die worden uitgevoerd op eten, zorgt ervoor dat de voedsel duurder wordt. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op de voorpagina.
'Voedingsmiddelen onbetaalbaar'
De tests worden uitgevoerd om bijvoorbeeld te garanderen dat er geen goedkoop paardenvlees in duur rundvlees verwerkt voorkomt. Een dna-test kost 250 tot 1000 euro. ,,Als de tests een structureel karakter hebben, dan worden voedingsmiddelen onbetaalbaar'', waarschuwt voedselveiligheidsdeskundige IJsbrand Velzeboer.
'Kostenstijging onontkoombaar'
Dick Veerman, van brancheplatform Foodlog, vreest dat een kostenstijging onontkoombaar is.,,Meer procedures gaan het probleem niet oplossen. Maar we vertrouwen elkaar gewoon niet meer, dus moeten we alles controleren en hebben we overal procedures voor. Allerlei procedures dreigen meer geld te gaan kosten van het eten zelf.'' ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!