Ken je dat, bananen die bruin worden? Dat komt door het gas ethyleen. Dit gas komt bij de banaan voornamelijk vrij uit de bovenkant. Door de bovenkant in te wikkelen voorkom je dat de bananen snel overrijp raken. Knoop een stukje plastic of plak een stukje aluminiumfolie om de bovenkant van de banaan. Hierdoor komt er minder gas vrij, blijven de bananen langer houdbaar en mooi geel!
Bekijk de video hieronder.
NEEM EEN COOKIE
Jammer! Door je cookie-instellingen kan je dit deel van de site niet zien. Als je de 'sociale cookies' accepteert, kan je dit deel wel zien.
het werkt niet, ze worden gewoon bruin. Ik doe ze in een plastic zak en bewaar ze in de groentelade van de koelkast. Na 5 dagen is de laatste banaan nog steeds niet bruin en lekker
Als ik het goed begrepen heb, werkt dit advies juist averechts. Bananen rijpen juist door de gassen, die ze overigens zelf "produceren".
Je moet bananen dus niet in een fruitschaal leggen, omdat deze gassen in de schaal blijven hangen en dus sneller rijpen (de soortelijke massa is groter dan die van lucht).
Kortom: nooit inpakken of in een schaal leggen, maar eerder open op een bord ofzo.
Heb trouwens de link er nog even bezocht. Dus Zamarra: check svp eerst even wat je adviseert :(
Hier staat het hele rijpingsproces beschreven:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Banaan_(vrucht)
We hebben de test een paar keer gedaan. Op de zelfde datum gekochte bananen. Sommige gewikkeld in huishoudfolie, andere in aluminiumfolie en nog anderen niet in iets gewikkeld. Het maakte geen enkel verschil voor het bruin worden.
Maar Zamarra, ik zie dat je Fair-Trade bananen in de hand hebt en deze hebben vaak al een plastic en papieren hoesje over de afgeknipte kant van de tros heen. Dat is in feite dezelfde oplossing?Bedankt voor alle oplossingen die ik (en vele anderen) van jou tot nu toe mochten ontvangen.