Halveer de pompoen zodat er een mooie ronde vorm ontstaat. Schil de pompoen. Ontzaden. Dan met een dunschiller of keukenschaafmooie ronde plakjes snijden. Breng 1 dl azijn, 1 Spaanse peper, 1 appel, 50 gram gember en water aan de kook. Leg dan de dunne plakjes pompoen in het kokende sap. Van vuur afhalen en de reepjes in het vocht af laten koelen. Dan tot roos vouwen, zoals je dat ook met een meloen doet
Speklap
Handen in oliën: de madame jeanette door midden snijden en goed alle lapjes insmeren. Zachtjes in bakpan zonder toegevoegd vet garen. Dan van vuur. Iets laten afkoelen. Intussen knoflook en dille fijnhakken. Hiermee de speklappen goed insmeren. Dan door bloem en losgeklopt ei halen en dan door de panko. Vervolgens krokant bakken.
Saus
Paprika ontvellen en ontzaden. Met olie aan de kook brengen en mixen.
Stamppotje
Doe de hele bos bladselderij in water. Breng het met stukken zoete aardappel aan de kook tot status puree. Haal de bosselderij eruit en pureer de zoete aardappel. Aanlengen met olijfolie tot soepele puree
Kook intussen de mais beetgaar en rasp de korrels eraf.
Snijdt blokjes van de winterpeen en kook deze beetgaar
Aanbakken in de olijfolie en afblussen met citroensap