Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Anoniem bellen past niet bij gemeente'

19-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
535 keer bekeken
  •  
600x275_mobieledata_03.jpg
Het past niet bij een open, toegankelijke en dienstbare overheid als de gemeente om anoniem te bellen. Gemeenten zouden daarom hun nummerblokkering moeten uitschakelen. Daarvoor pleiten dinsdag de VVD en het CDA in Utrecht. Een paar dagen geleden hield de VVD in Ede eenzelfde pleidooi.
Terugbellen
Bewoners en bedrijven kunnen volgens de partijen niet terugbellen naar de gemeente als ze een oproep hebben gemist. Via een algemeen nummer van de gemeente is het meestal onmogelijk te achterhalen welke ambtenaar had gebeld. Dat veroorzaakt onnodig miscommunicatie, vinden de partijen, die er vragen over hebben gesteld aan burgemeester en wethouders.
Grote steden
Het afschermen van het telefoonnummer gebeurt niet alleen in Ede en Utrecht. Andere grote steden als Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Groningen doen het ook. VVD en CDA vragen zich af waarom dat eigenlijk gebeurt. Er zijn volgens hen ook mensen die om goede redenen de telefoon niet aannemen als ze anoniem worden gebeld. Die mensen lijken dus onbereikbaar voor de gemeente. Volgens de vragenstellers moet bij elk telefoontje vanuit een gemeentehuis het nummer van de gemeente, de afdeling of de ambtenaar zichtbaar zijn.
ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!