Soms denk je: dat Kanniewaarzijn! En dan bel je Astrid Joosten en het team van Kanniewaarzijn van BNNVARA.
Officiële reactie CZ
20-11-2018
•
leestijd 3 minuten
•
619 keer bekeken
•
In de aflevering van 20 november 2018 werd in Kanniewaarzijn aandacht besteed aan de problemen die mevrouw Krijn ondervond bij de vergoeding van haar tepelhoftatoeage. Na de uitleg van Kanniewaarzijn vindt u de reactie van CZ.
Uitleg Kanniewaarzijn:
Mevrouw Krijn uit Zeeland klopte bij Kanniewaarzijn aan om te worden geholpen bij problemen met haar zorgverzekeraar. Ze is verzekerd bij CZ en wilde haar tepelhoftatoeage laten vergoeden. Dit is een medische tatoeage, waarbij de tepel wordt gereconstrueerd. Meestal is dit een laatste stap na een borstreconstructie. Hiervoor zijn vaak twee à drie behandelingen nodig. Mevrouw Krijn heeft zelf op dit moment twee behandelingen achter de rug en staat nog op een derde te wachten.
Echter is mevrouw Krijn doof, waardoor contact opnemen met de zorgverzekeraar moeizaam ging. Hierdoor was ze genoodzaakt voornamelijk via de chat van de verzekeraar contact op te nemen. Ze werd tijdens het proces van het kastje naar de muur gestuurd. Hierdoor vond ze het nodig de hulp van de redactie van Kanniewaarzijn in te schakelen, want ze wil dat het bij een volgend persoon anders gaat. Inmiddels is voor mevrouw Krijn zelf gelukkig alles geregeld. Ook heeft CZ beloofd de situatie in Zeeland tot op de bodem uit te zoeken. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat de twee zorgaanbieders uit Zeeland, Zeelandcare en Zorgzaam, waar mevrouw Krijn voor de behandeling terecht zou moeten kunnen de zorg waarvoor ze betaald krijgen vanuit CZ ook daadwerkelijk te bieden.
Op 19 november 2018 kreeg Kanniewaarzijn deze reactie van de zorgverzekeraar CZ.
"Er zijn inderdaad een aantal dingen bij CZ niet goed gegaan. Heel vervelend. Mevrouw Krijn heeft meermaals contact met ons gehad via de chatfunctie, ze is doof en heeft aangegeven dat via chat communiceren prettig is voor haar. Adviezen onzerzijds als 'met het ziekenhuis bellen' zijn dan niet op zijn plaats. Ook hadden we toen ze chatte dat de zorgaanbieder de zorg niet kon leveren haar kunnen aanbieden dat wij zelf voor haar contact zouden opnemen met een zorgverlener om te regelen dat ze geholpen zou worden. Nu hebben we het uitzoekwerk bij de verzekerde gelaten, ook toen ze daarna nog een paar keer contact met ons opnam, hebben we niet ingegrepen om het in één keer écht goed te regelen. Wij hadden die telefoontjes voor haar kunnen plegen.
Waar gaat het om? Ze belde voor een machtiging voor een tepelhoftatoeage. CZ heeft daar in Zeeland twee zorgaanbieders voor gecontracteerd, Zeelandcare en Zorgzaam. Wij kopen die zorg daar in als onderdeel van de behandeling voor borstreconstructie. We kopen het in en betalen een totaalprijs voor die behandeling; daarvan maakt de tatoeage deel uit. Beide aanbieders besteden dat overigens uit aan een ander bedrijf. Zeelandcare en Zorgzaam zijn er verantwoordelijk voor dat de zorg wordt geleverd. Door de klacht van deze verzekerde komen we er nu achter dat beide aanbieders in gebreke blijven op dit gebied, blijkbaar werken ze niet meer samen met de tatoeëerder en sturen ze onze klant door. Dat is absoluut niet de bedoeling. Inmiddels heeft onze zorginkoper in Zeeland met zowel Zeelandcare als Zorgzaam contact gehad en ze aangesproken op hun zorgplicht, ze komen namelijk hun afspraken met ons niet na. We hebben ze gevraagd met spoed met een antwoord te komen hoe zij daar op heel korte termijn wél aan willen gaan voldoen en ze hebben enkele dagen daarna allebei toegezegd patiënten weer als vanouds te helpen. Daarmee gaan we ervan uit dat ook voor onze Zeeuwse verzekerden deze zorg weer in Zeeland zelf beschikbaar is."