Voetbalverslaggever Julieth Gonzalez Theran deed gewoon haar werk en was live in de uitzending over het WK in Rusland, toen een voetbalfan plotseling om haar nek vloog, haar rechterborst vastpakte en haar op haar wang zoende. Gonzalez Theran ging onverstoorbaar door met de reportage, en sprak achteraf van een ‘incident’ waarbij een fan ‘misbruik maakt van de situatie’. Ze ergert zich echter wel aan de machocultuur en het feit dat veel mensen schijnen te denken dat vrouwelijke verslaggevers alleen ter decoratie aanwezig zijn, in plaats van om over voetbal en strategie te praten.
Claudia Neumann, die het WK verslaat voor de Duitse publieke zender ZDF, heeft vooral online veel last van mannelijke voetbalfans die haar belagen met seksueel getinte opmerkingen en intimidatie. De Mexicaanse journalist Maria Fernanda Mora werd in april zelfs live op tv aangerand door een horde voetbalfans, tijdens een live-verslag voor Fox Sports.
Ook zij laat zich niet kennen en maakt onverstoorbaar haar verslag af, om zich daarna om te draaien en zich te verdedigen met de microfoon. Ook Nederlandse voetbalsupporters maken zich aan dergelijk gedrag schuldig, zo toont onderstaande video uit 2012:
Het probleem lijkt niet eens zozeer voetbalgerelateerd, aangezien dit soort incidenten zich overal waar mannen in grote getale aanwezig zijn voordoen.
In 2016 werd een Vlaamse journaliste live op tv aangerand tijdens Carnaval in Keulen. Gisteren bleek uit onderzoek van EenVandaag dat de helft van alle vrouwelijke festivalgangers weleens seksueel wordt lastiggevallen. Bij een onderzoek van OurMusicMyBody gaf zelfs meer dan 90 procent van de ondervraagde vrouwelijke concert- en festivalgangers aan weleens lastiggevallen te zijn bij een muziekevenement. Of gewoon op straat:
Veel mannen denken dat het grappig is om vrouwen ongevraagd te betasten en lachen het weg of worden zelfs boos als vrouwen laten weten daar niet van gediend te zijn. Dat vrouwen de baas zijn over hun eigen lichaam, is ook in 2018 nog steeds niet vanzelfsprekend.