Het moet volgens de Tweede Kamer makkelijker worden om in te grijpen als omroepverenigingen de regels overtreden. Nu zouden er te veel instanties betrokken zijn bij sancties tegen een omroep. Dit spreekt de Tweede Kamer uit naar aanleiding van de uitzendingen van Ongehoord Nederland. De meerderheid van de Kamer vindt dat de regels in de Mediawet zouden verduidelijkt moet worden, zodat ieders rol helder is.
In het NOS Radio 1 Journaal liet VVD-Kamerlid Pim van Strien weten dat in het coalitieakkoord is afgesproken om te strijden tegen nepnieuws. ‘De racistische drek die Ongehoord Nederland onze huiskamers inpompt op kosten van de belastingbetaler’, valt volgens hem ook hieronder. Een deel van de Kamer vindt ook dat Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media, de licentie van omroepen moet intrekken als hen twee keer sancties zijn opgelegd. Het sanctiebeleid moet volgens de PvdA, Denk en GroenLinks geen dode letter zijn. PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis liet op NPO Radio 1 weten dat ‘er spelregels zijn die gelden voor alle omroepen’. De staatssecretaris zou volgens Mohandis op een gegeven moment moeten zeggen dat ‘het klaar is’.
Ongehoord Nederland kreeg drie maanden geleden een boete van de NPO voor het schenden van de journalistiek code van de publieke omroep. Tijdens een uitzending van Ongehoord Nieuws legde de Vlaamse politicus Dewinter de zogenoemde extreemrechtse ‘omvolkingstheorie’ uit. Hij zei onder meer dat ‘ons volk wordt vervangen door een ander volk’ en 'samen met die bevolkingsruil ook een beschavingsruil komt. 'Onze manier van leven wordt vervangen door de immigranten’, aldus Dewinter.
Ongeveer een maand geleden ontstond opnieuw ophef toen Raisa Blommestijn, de presentatrice van Ongehoord Nieuws, meerdere keren het n-woord gebruikte en beelden aankondigde waarin ‘blanken door zwarten in elkaar worden geslagen’. Er werd verder geen context gegeven aan de beelden die werden vertoond.