Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Geef hogere fooien aan horecapersoneel vanwege besmettingsrisico’

  •  
31-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2450 keer bekeken
  •  
horeca

De Duitse minister van Volksgezondheid noemt het “onbegrijpelijk” dat mensen die in de horeca werken, geen hogere fooien krijgen. Karl Lauterbach, die ook arts en epidemioloog is, wijst er op Twitter op dat personeel in cafés en restaurants een veel groter risico loopt om besmet te raken met corona.

Net als in Nederland hebben Duitse horecagelegenheden te kampen met personeelstekorten. Volgens Anja Reschke, journalist bij de ARD, is dat mede het gevolg van de gierigheid van sommige Duitsers. Ze verhaalt op Twitter van een verjaardagsfeest op een terras waar de gasten voor 7.000 euro uitgeven aan eten en drinken maar geen fooi geven.

Volgens de SPD’er Lauterbach ligt het juist voor de hand om een royale fooi te geven, tenzij je arm bent. “In de horeca wordt hard gewerkt”, schrijft hij. Bovendien is er sprake van een “constant risico op besmetting”.

Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.