In de serie ‘De Wapenroute’ onderzochten journalisten Danielle van Lieshout en Sinan Can de complexe en schimmige wereld van de internationale wapenhandel. De Nederlandse pers schreef veelvuldig over de serie en Sinan is veel gehoord op radio en televisie. Op 6 september publiceerde De Volkskrant het nieuws - uit de serie - dat een groot aantal aan Kiev geleverde NAVO-wapens is gestolen en is beland in het criminele circuit. Dat artikel leidde uiteindelijk tot Kamervragen van het lid Eerdmans (JA21) aan de ministers van Justitie en Veiligheid en van Defensie.
Internationaal was er ook aandacht voor het onderzoek. De Spaanse krant El Mundo publiceerde een uitgebreid artikel over het spoor dat het wapen heeft afgelegd waarmee Theo van Gogh werd doodgeschoten. Later volgde nóg een publicatie van El Mundo, over de route van het moordwapen dat door Volkert van der G. werd gebruikt bij de moord op Pim Fortuyn.
Over de serie:
Om inzicht te krijgen in die duistere industrie volgden ze de route van drie moordwapens; gebruikt bij drie historische moorden: Pim Fortuyn, Peter R de Vries en Theo van Gogh. Wat zijn de gevolgen van deze ontwrichtende moorden geweest? Welke route hebben deze wapens afgelegd, voordat er drie moorden mee werden gepleegd, waarvan de impact nog altijd voelbaar is in de samenleving?