#IkRedHetNietMeer | Uitzending | 28 september

27-09-2022

Nederland verkeert in een grote crisis. Meer dan een miljoen Nederlanders heeft problemen met het betalen van de boodschappen en energierekening. In dit programma geven wij deze mensen een gezicht.

 

In deze uitzending:

 

We gaan naar Rotterdam. Daar woont Johan met zijn hond Ayra. Tot een jaar geleden woonde Johan op straat, maar hij werd ziek en kreeg via het Leger des Heils een huis toegewezen. Helaas heeft hond Ayra een tumor tussen haar benen. Maar geld voor een operatie is er niet: na het betalen van zijn vaste lasten heeft Johan 50 euro per week te besteden. Maar de operatie kost véél meer dan dat.

 

Minister Rob Jetten beloofde dat deze winter niemand zou worden afgesloten van gas en licht. Maar in de praktijk blijken energieleveranciers al na kleine betalingsachterstanden te dreigen met afsluiting. Dat geldt ook voor de aansluiting van Nathalie. En schuldhulpverleners zien een enorme toename van het aantal mensen met betalingsproblemen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.