De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Kennedy's 'Profiles in Courage' bestaat 60 jaar

19-05-2016

Precies 60 jaar geleden schreef de toenmalige Amerikaanse senator John F. Kennedy het boek Profiles in Courage, vertaald Portretten van moed, waarmee hij in 1957 de Pullitzer Price won. Het boek portretteert acht senatoren, die ongeacht de mogelijke gevolgen de moed hadden om hun eigen idealen te blijven nastreven. Of juist hun eigen idealen opzij durfden te zetten voor het landsbelang. Deze senatoren lieten zich leiden door hun eigen geweten.  

Politicus Jesse Klaver las dit boek in zijn jeugd en besloot dat hij zijn roeping gevonden had. Op dit moment bereidt hij zich voor op de komende verkiezingen en vanavond bespreken we met hem de Nederlandse politici die hm inspireren met hun moedige keuzes.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.