De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
Grammy Awards: de meest memorabele momenten
08-02-2017
•
leestijd 3 minuten
•
266 keer bekeken
•
Aankomende zondag is het de 59
e
keer dat de Grammy’s worden uitgereikt. Kijk hier naar de meest memorabele momenten uit de rijke geschiedenis van de awardshow, bijvoorbeeld het optreden van Bob Dylan, waarbij een ontblote man het optreden van de zanger verstiert. En de show van Grammy winnaars Milli Vanilli, die geen noot bleken te kunnen zingen en alles playbackten.
Eminem is homofoob - Grammy editie 43
Zestien jaar geleden kreeg Eminem veel kritiek omdat hij volgens sommige LGTB-organisaties homofoob zou zijn. Maar wat bleek, Sir Elton John was een groot fan van de blonde rapper en besloot daarop samen met hem het nummer ‘Stan’ ten gehore te brengen tijdens de 43ste editie van de Grammy’s. De aanname dat Eminem homofoob zou zijn was de wereld uit.
In de film ‘The Interview’ uit 2014 deed de rapper er nog een schepje bovenop. Hij speelde de rol van zichzelf met een kleine twist: hij zei homofiel te zijn.
Het ei van Gaga - Grammy editie 53
Lady GaGa staat bekend om haar extravagante stijl. De zangeres shockeert graag en precies dat deed ze tijdens de Grammy’s van 2011 door in een ‘ei’ op de rode loper te verschijnen.
Bob Dylan kreeg onverwacht bezoek - Grammy editie 40
In 1998 besloot kunstenaar Michael Portnoy Bob Dylans optreden tijdens de Grammy’s te verstoren. Op zijn blote borst stonden de woorden 'Soy Bomb' gekrabbeld, volgens Portnoy een gedicht dat hij duidde als: "...Soy vertegenwoordigt de voedingswaarde van het leven. Bomb is uiteraard een explosieve vernietigende kracht. Dus 'Soy Bomb' is wat ik denk dat kunst zou moeten zijn: rijk gevoed en explosief leven." De poëet was eigenlijk ingehuurd om op de achtergrond zijn hoofd te knikken tijdens het optreden van Dylan.
Het symbool van bedrog - Grammy editie 32
Nadat Milli Vanilli in 1990 tijdens de MTV Awards bleek te playbacken, werd bekend dat de twee, Robert Pilatus en Fabrice Morvan, geen enkel liedje voor Milli Vanilli zelf ingezongen hadden. De twee hadden echt geen enkele noot gezongen op 'All or Nothing', het album waarvoor ze een Grammy hadden gewonnen. Als eerste en enige band ooit, moesten zij hun Grammy weer inleveren. Ook bleek dat ze playbackten tijdens ál hun live-concerten. Hoewel ze bij lange na niet de enige band zijn die zo te werk is gegaan, andere bekende voorbeelden zijn C&C Music Factory, Black Box, Modern Talking en Boney M, werd Milli Vanilli hét symbool van bedrog in de muziekwereld.
De tv-zender van Oprah Winfrey bezocht jaren later het enige lid van Milli Vanilli dat nog in leven is, Fabrice Morvan, die in Amsterdam woont.
The King Of Pop - Grammy editie 30
Als afsluiter: Michael Jackson. In de 26e editie van de Grammy's in 1984, ging mister Jackson naar huis met een recordaantal van acht beeldjes. In 1988 werd hij echter verslagen in elke categorie waarvoor hij genomineerd was. Een grote teleurstelling voor The King Of Pop. Maar hij revancheerde zich door één van de meest iconische optredens tijdens de Grammy’s ooit te geven. Kijk naar zijn indrukwekkende uitvoering van ‘The Way You Make Me Feel’ en ‘Man In The Mirror’:
Bekijk hier het gesprek uit de uitzending over de Grammy’s van aankomende zondag!