* BNNVARA - BNNVARA is een onafhankelijke, maatschappelijk betrokken en vooruitstrevende publieke omroep.

VARA lidmaatschap

Contact met de afdeling Ledenservice

Postadres: Postbus 175, 1200 AD Hilversum
Telefoon: 0900-0123 (0cpm, exclusief de kosten van je telefoonabonnement. Op werkdagen tijdens kantooruren.)

Of gebruik onderstaand contactformulier

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je VARA lidmaatschap? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, dan kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

BNNVARA Hoe zit dat? Sinds augustus 2017 zijn BNN en de VARA samen doorgegaan als BNNVARA. Niet meer met de afzonderlijke merken, maar overal dwars doorheen als één uitgesproken mediamerk. Met de programma’s en presentatoren die bij ons passen. BNNVARA staat voor een vrije en sociaal rechtvaardige samenleving. We maken programma’s als DWDD, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Zembla, 3 op Reis en Pauw.

De verkozen leden die u vertegenwoordigen, werken actief mee aan de koers van BNNVARA. Dat gebeurt nu nog met twee losse verenigingen: één voor de VARA en één voor BNN. De VARA Verenigingsraad en de BNN Ledenraad willen na de zomer ook graag samen door als één vereniging. Zodat we je als lid nog beter kunnen betrekken bij alles wat BNNVARA te bieden heeft. Het gedachtegoed van de VARA als onafhankelijke, progressieve en betrokken vereniging blijft daarbij gewaarborgd. De maatschappelijke mediaorganisatie BNNVARA wil een breed publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten. Vanuit onze betrokkenheid en met een positief kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren.

Klik hier voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.
Wat zijn de voordelen van het VARA-lidmaatschap? Met je steun aan de VARA zorg je ervoor dat het unieke VARA-geluid vertegenwoordigd blijft binnen de publieke omroep en de programma’s van BNNVARA.
Een onderscheidend geluid door een progressieve inhoud, professionele kwaliteit, originaliteit, toegankelijkheid, betrokkenheid, kritisch vermogen, humor en lef.

Haal alles uit je lidmaatschap en profiteer van diverse voordelen:

- Het hele jaar exclusieve winacties; - ledenvoordelen op leden.vara.nl,
- Tien keer per jaar gratis naar de nieuwste bioscoopfilms tijdens de VARA Preview,
- Ieder kwartaal gratis het MijnVARA Ledenmagazine op de deurmat,
- Toegang tot exclusieve events, speciaal voor leden,
- Het laatste programma- en ledennieuws als eerste in je mailbox
- En extra voordelig BNNVARA-programma’s bijwonen, zoals De Wereld Draait Door, Pauw, Kassa en Buitenhof.

Bezoek onze Ledenpagina voor alle ledenacties en –voordelen voor je als VARA-lid!
Wat is mijn relatienummer? Wij hebben je relatienummer bevestigd per brief of per e-mail.
Kun je je relatienummer niet vinden? Neem dan contact op met de afdeling Ledenservice.
Hoe kan ik een wijziging doorgeven? Wil je een verhuizing of bijvoorbeeld een naamswijziging doorgeven? Doe dit direct zelf via je BNNVARA-account! Ga naar mijn.bnnvara.nl en log in!

Nog geen account? Maak deze dan snel aan via mijn.bnnvara.nl.
Je lidmaatschap nog niet aan je account gekoppeld? Voeg deze na het inloggen toe via ‘Mijn Producten’. Je hebt hier je relatienummer en je postcode voor nodig.
Wat kost een lidmaatschap? Voor slechts €10,00 per jaar ben je ondersteunend lid van de VARA.
Voor een volledig overzicht van al je voordelen als VARA-lid ga je naar onze speciale ledensite: leden.vara.nl.

Lid worden kan via deze website.

Wil je ook een abonnement op de VARAgids? Ga dan naar varagids.nl voor onze speciale aanbiedingen.
Op welke manier kan ik betalen? Je kunt betalen via acceptgiro of per automatische incasso. Het makkelijkst gaat je betaling via automatische incasso. Neem contact op met de medewerkers van onze Ledenservice om ons te machtigen.
Hoe kan ik VARA-lid worden? Lid worden kan via onze website: wordlid.vara.nl.
Uiteraard kun je ook contact opnemen met de afdeling Ledenservice.
Kan ik ook VARA-lid worden als ik in het buitenland woon? Het is helaas niet mogelijk om VARA-lid te worden als je woonachtig bent in het buitenland.
Wanneer moet het lidmaatschap betaald zijn? De betaling van je VARA-contributie vindt plaats voorafgaande aan de ingangsdatum van je lidmaatschap. Als je een automatische machtiging hebt afgegeven voor betaling, dan zullen wij circa zeven dagen voor aanvang van de lidmaatschapsperiode het bedrag incasseren van het door je opgegeven rekeningnummer. De acceptgirokaart ontvang je ongeveer vier weken voor de nieuwe lidmaatschapsperiode.
De VARA heeft een nieuw rekeningnummer Sinds juni 2017 hebben wij onze bankzaken ondergebracht bij de Rabobank. Hiermee is ook ons IBAN rekeningnummer gewijzigd.
Ons nieuwe IBAN eindigt op 375.

- Als uw betalingen via automatische incasso verlopen, dan hoef je niets te doen. Deze worden automatisch omgezet.
- Betaal je per acceptgiro, dan wordt vanaf nu ons nieuwe IBAN daarop vermeld. Je kunt dit nieuwe rekeningnummer overnemen, wanneer je je contributie overmaakt.
Hoe kan ik opzeggen? Wij hebben je steun hard nodig! Met uw steun kunnen wij onze programma’s als DWDD, PAUW, KASSA, Spijkers met Koppen en Vroege Vogels blijven maken. Als je echt op wilt zeggen, dan kun je dit het snelst regelen door telefonisch contact op te nemen met onze Ledenservice.
Wat is mijn opzegtermijn? Voor het beëindigen van je ondersteunende lidmaatschap voor onbepaalde tijd geldt dat je uiterlijk een maand voor het ingaan van een nieuwe periode dient op te zeggen. Het lidmaatschap is per jaar opzegbaar.
Veelgestelde vragen Heb je een andere vraag? De kans is groot dat het antwoord op je vraag tussen de meest gestelde vragen zit. Neem hier een kijkje. Als het antwoord er niet gewoon tussen staat kun je je vraag ook stellen via onderstaand contactformulier.

Contact - Contactformulier Vara Lidmaatschap

Staat het antwoord op uw vraag niet tussen bovenstaande veelgestelde vragen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.