* BNNVARA - BNNVARA is een onafhankelijke, maatschappelijk betrokken en vooruitstrevende publieke omroep.

VARA lidmaatschap

Contact met de afdeling Ledenservice

Postadres: Postbus 175, 1200 AD Hilversum
Telefoon: 0900-0123 (0cpm, exclusief de kosten van uw telefoonabonnement. Op werkdagen tijdens kantooruren.)

Of gebruik onderstaand contactformulier

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je VARA lidmaatschap? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, dan kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

BNNVARA Hoe zit dat? BNN en VARA zijn drie jaar geleden gefuseerd. Sindsdien zijn we onverminderd doorgegaan met het maken van programma’s als De Wereld Draait Door, 3 Op Reis, Zembla, Je Zal Het Maar Hebben en Pauw.
Tegelijkertijd heeft er achter de schermen een mooie en bijzondere kruisbestuiving plaatsgevonden.BNN en de VARA dagen elkaar uit, inspireren en versterken elkaar en daarom willen we samen door. We gaan per 24 augustus 2017 door als BNNVARA.

Aan uw lidmaatschap van de VARA verandert niets. Als VARA-lid ontvangt u ook na 24 augustus 2017, zoals u gewend bent, de voordelen van het lidmaatschap, het ledenmagazine, toegang tot de VARApreviews en exclusieve ledenacties op winnen.vara.nl. De VARA Verenigingsraad en BNN Ledenraad zijn twee losse verenigingen. Net als nu werken beide verenigingen natuurlijk samen en zijn ze beiden actief betrokken bij de koers van BNNVARA om ervoor te zorgen dat het gedachtengoed van beide omroepen volledig gewaarborgd is in onze omroepactiviteiten

Klikt u voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen hier.
Wat zijn de voordelen van het VARA-lidmaatschap? Met uw steun aan de VARA zorgt u ervoor dat het unieke VARA-geluid vertegenwoordigd blijft binnen de publieke omroep en de programma’s van BNNVARA.
Een onderscheidend geluid door een progressieve inhoud, professionele kwaliteit, originaliteit, toegankelijkheid, betrokkenheid, kritisch vermogen, humor en lef.

Haal alles uit uw lidmaatschap en profiteer van diverse voordelen:

- Het hele jaar exclusieve winacties; - ledenvoordelen op leden.vara.nl,
- Tien keer per jaar gratis naar de nieuwste bioscoopfilms tijdens de VARA Preview,
- Ieder kwartaal gratis het MijnVARA Ledenmagazine op uw deurmat of in uw mailbox,
- Toegang tot exclusieve events, speciaal voor leden,
- Het laatste programma- en ledennieuws als eerste in uw mailbox
- En extra voordelig BNNVARA-programma’s bijwonen, zoals De Wereld Draait Door, Pauw, Kassa en Buitenhof.

Bezoek onze Ledenpagina voor alle ledenacties en –voordelen voor u als VARA-lid!
Wat is mijn relatienummer? Wij hebben uw relatienummer bevestigd per brief of per e-mail.
Kunt u uw relatienummer niet vinden? Neemt u dan contact op met de afdeling Ledenservice.
Hoe kan ik een wijziging doorgeven? Een verhuizing of bijvoorbeeld een naamswijziging doorgeven? Doe dit direct zelf via je BNNVARA-account! Ga naar mijn.bnnvara.nl en log in!

Nog geen account? Maak deze dan snel aan via mijn.bnnvara.nl.
Je lidmaatschap nog niet aan je account gekoppeld? Voeg deze na het inloggen toe via ‘Mijn Producten’. Je hebt hier je relatienummer en je postcode voor nodig.
Wat kost een lidmaatschap? Voor slechts €10,00 per jaar bent u ondersteunend lid van de VARA.
Voor een volledig overzicht van al uw voordelen als VARA-lid gaat u naar onze speciale ledensite: leden.vara.nl.

Lid worden kan via deze website.

Wilt u ook een abonnement op de VARAgids? Ga dan naar varagids.nl voor onze abonnementsaanbieding.
Op welke manier kan ik betalen? U kunt betalen via acceptgiro of per automatische incasso. Het makkelijkst gaat uw betaling via automatische incasso. Neem contact op met de medewerkers van onze Ledenservice om de VARA te machtigen.
Hoe kan ik VARA-lid worden? Lid worden kan via onze website: wordlid.vara.nl.
Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de afdeling Ledenservice.
Kan ik ook VARA-lid worden als ik in het buitenland woon? Het is helaas niet mogelijk om VARA-lid te worden als u woonachtig bent in het buitenland.
Wanneer moet het lidmaatschap betaald zijn? De betaling van uw VARA-contributie vindt plaats voorafgaande aan de ingangsdatum van uw lidmaatschap. Als u een automatische machtiging heeft afgegeven voor betaling, dan zullen wij circa zeven dagen voor aanvang van de lidmaatschapsperiode het bedrag incasseren van het door u opgegeven rekeningnummer. De acceptgirokaart ontvangt u ongeveer vier weken voor de nieuwe lidmaatschapsperiode.
De VARA heeft een nieuw rekeningnummer Sinds juni 2017 heeft de VARA haar bankzaken ondergebracht bij de Rabobank. Hiermee wijzigt ook ons IBAN rekeningnummer.
Ons nieuwe IBAN eindigt op 375.

- Als uw betalingen via automatische incasso verlopen, dan hoeft u niets te doen. Deze worden automatisch omgezet.
- Betaalt u per acceptgiro, dan wordt vanaf nu ons nieuwe IBAN daarop vermeld. U kunt dit nieuwe rekeningnummer overnemen, wanneer u uw contributie overmaakt.
Hoe kan ik opzeggen? Wij hebben uw steun hard nodig! Met uw steun kunnen wij onze programma’s als DWDD, PAUW, KASSA, Spijkers met Koppen en Vroege Vogels blijven maken. Als u echt op wilt zeggen, dan kunt u dit het snelst regelen door telefonisch contact op te nemen met onze Ledenservice.
Wat is mijn opzegtermijn? Voor het beëindigen van uw ondersteunend lidmaatschap voor onbepaalde tijd geldt dat u uiterlijk een maand voor het ingaan van een nieuwe periode dient op te zeggen. Het lidmaatschap is per jaar opzegbaar.
Veelgestelde vragen Heeft u een andere vraag? De kans is groot dat uw vraag tussen de meest gestelde vragen zit. Neem hier een kijkje. Wie weet staat het antwoord dat u zoekt er gewoon tussen en anders kunt u uw vraag ook stellen via onderstaand contactformulier.

Contact - Contactformulier Vara Lidmaatschap

Staat het antwoord op uw vraag niet tussen bovenstaande veelgestelde vragen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.