2 | Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Zet de gesmolten chocolade opzij en laat het iets afkoelen.
3 | Klop de boter op lage snelheid.
4 | Voeg in delen de suiker, de eieren en de vanille toe aan de boter. Klop tot het een romig geheel is en een beetje in volume is toegenomen.
5 | Meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een aparte kom.
6 | Voeg dit bloemmengsel vervolgens in delen toe aan het botermengsel. En klop het met een mixer samen.
7 | Vet het bakblik in. Verdeel de helft van het vanillebeslag over de bodem van het bakblik en zet deze opzij.
8 | Roer de afgekoelde, gesmolten chocola door de overgebleven helft van het beslag en meng deze goed door elkaar.
9 | Verdeel het chocoladebeslag gelijkmatig over het vanille beslag. Schep met een eetlepel brownie-beslag uit de bakvorm (vanaf de bodem van de bakvorm) en draai deze om zodat het vanillebeslag naar boven komt. Herhaal dit 5 keer op verschillende plaatsen, zodat er een marmer effect ontstaat.
10 | Zet de brownies in de oven voor 40 tot 60 minuten, afhankelijk van de maat van je bakblik en je oven (hetelucht gaat sneller dan een oven op aardgas). Als het gebakken is moet de top van de brownies glanzend en krokant zijn. Een houten prikker of vork moet bijna schoon uit de brownie komen als je die erin steekt.