Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Orgasmes faken kan grotere gevolgen hebben dan je denkt

  •  
24-07-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
3864 keer bekeken
  •  
Orgasm_girl3
In onze rubriek Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Hey (heteroseksuele) dames, wees eens eerlijk: hebben jullie ja-knikkend naar de eerste twee woorden van de kop gekeken? Zo ja, lees dit stuk dan aandachtig verder. Want één keer een orgasme faken kan gebeuren. Maar herhaaldelijk blijven faken kan op psychologisch vlak nare gevolgen hebben voor jou, je partner – en boven alles: je seksleven.

Faken leidt tot onzekerheid

Seksuoloog Kate Moyle stelt tegenover de Engelse krant  The Guardian  dat vrouwen die herhaaldelijk faken zichzelf onzekerheden aanpraten. Hierdoor durven vrouwen niet meer openlijk te praten met hun partner over hun seksuele behoeftes en wat ze wel en niet lekker vinden. Op den duur kan dit leiden tot meer communicatieproblemen tussen stellen en scharrels. Oftewel: orgasmes faken kan leiden tot meer communicatieproblemen. 

Waarom faken?

Je kan je natuurlijk afvragen waarom je überhaupt dat orgasme zou willen faken. Helaas geldt dat vrouwen minder vaak klaarkomen tijdens seks dan mannen. Om precies te zijn: 95 procent van de mannen komt klaar tegenover 69 procent van de vrouwen, volgens  ASAPscience
De reden dat vrouwen minder vaak klaarkomen is volgens Kate Moyle in veel gevallen simpel te verklaren. Mannen zijn namelijk te veel gefocust op het verrichten van de daad – de seks – en te weinig op clitorale stimulatie. Volgens de zogenaamde  Faking Orgasm Scale (FOS)  zijn er vier factoren die meespelen in het overgaan tot faken voor vrouwen. De eerste – en meest banale reden – is om de sessie te beëindigen. Want als het na veertig minuten niet lukt, lukt het na veertigduizend minuten meestal ook niet. En dan kan je maar beter aan de handrem trekken. De tweede reden is om de spanning te verhogen tijdens de seks. De derde en meest gebruikelijke reden is om de partner niet het idee te geven dat hij of zij er niks van bakt. En tot slot: onzekerheid. Want wat moet de partner wel niet denken als hij na al dat duwen of trekken je maar niet aan het climaxen krijgt? 

“Ben je gekomen?”

Genoeg reden om te faken, dus - maar het komt je relatie niet ten goede. En je daadwerkelijke orgasmes ook niet. Door al dat faken begrijpen al die mannen er ook niets meer van - uit  onderzoek  van het Amerikaanse Birminghan Young University blijkt dat 43 procent van de onderzochte mannen niet weet hoe vaak hun vrouw klaarkomt. Weer een goede reden om beter met elkaar te communiceren over seks. 
Is er licht aan het einde van de tunnel? Volgens Kate wel. De nadruk moet meer gelegd worden op open communicatie. Over seks. Met het licht aan. Zij spoort stellen aan om open en bloot over hun seksfrustraties te spreken met elkaar. 
Dus als je je ontzettend irriteert aan het feit dat je man kniebeschermers en een helm draagt tijdens de seks, zeg hem dat dan ook gewoon.
Ben je na het lezen van dit artikel nog nieuwsgieriger geworden naar orgasmes? Bekijk dan onderstaand fragment uit Spuiten en Slikken waarin voormalig pornoster Bobbi Eden haar fake orgasme-skills laat zien. Misschien niet het beste idee, achteraf gezien... 

Meer over:

climax, orgasme, seks
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.