Robert in gesprek met Tim
Robert loopt drie jaar geleden een hoge dwarslaesie op door een ongeluk met een tram. Zijn leven komt daardoor op zijn kop te staan: hij raakt zijn baan kwijt en kampt met zware trauma’s. Het GVB ziet zichzelf echter niet als verantwoordelijk.
‘Ik heb bijna drie jaar geleden een ongeluk gehad, vertelt Robert in BOOS. 'Toen ben ik tegen een tram opgeklapt en onder de tram gekomen. De tram heeft me toen geraakt in mijn nek en onderrug, waardoor ik nu een hoge dwarslaesie heb en in een rolstoel zit.'
Het bruisende leven van de vijftigjarige Robert veranderde drastisch door het ongeluk. Naast zijn fysieke beperkingen kampt hij ook met zware trauma's en financiële problemen. Hij kan niet meer werken en heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zijn huis is bovendien niet rolstoelvriendelijk, waardoor hij afhankelijk is van vrienden en familie voor ondersteuning.
Robert stelt het GVB aansprakelijk voor het ongeluk om aanspraak te maken op schadevergoeding, zoals geregeld in Artikel 185 van de Nederlandse Wegenverkeerswet. De verzekeraar van het GVB wijst echter elke verantwoordelijkheid af, onder verwijzing naar overmacht. Dit resulteert in een langdurige juridische strijd die nog steeds voortduurt. Robert heeft beperkte financiële middelen en energie om deze strijd alleen aan te gaan en moet opboksen tegen een grote partij als het GVB.
Uit wanhoop schakelt Robert BOOS in. Hij wil dat zijn zaak serieus genomen wordt en dat het GVB fatsoenlijk aantoont waarom hij geen aanspraak mag maken op compensatie, zodat er geen rechter aan te pas hoeft te komen.
Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!