Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

5 types die een tattooshop binnenlopen

  •  
30-06-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
320 keer bekeken
  •  
tattoo
Op mijn lichaam vind je meerdere tattoos, elk van een andere artiest. En ja, elke tattoo betekent écht heel veel voor me en overal hangt een verhaal aan. Maar ik verzamel ze ook. Elk stukje inkt is van een andere artiest, in hun eigen stijl.
Eigenlijk is het hetzelfde als kunst verzamelen: ik ga naar een artiest omdat zijn/haar stijl me aanspreekt, laat een uniek stuk maken dat bij mij past, gooi een zak geld op tafel en hop, collectie uitgebreid. En dat terwijl ik niet eens miljonair ben met te veel lege muren in mijn mansion. Alhoewel ik mijn lichaam wel bijna met die lege muren zou vergelijken. Want ja, tattoos werken verslavend.
Anyway: iedereen heeft zo zijn eigen reden om een tattoo te nemen. En iedereen pakt dat anders aan. Best interessant, hoe zorgvuldig (of júist niet) we dit soort keuzes maken. Dus hieronder een greep uit de types die een tattooshop binnen komen wandelen, om je aan het denken te zetten vóór je een oordeel velt over de tattoo van een ander. Met of zonder goed verhaal, een tattoo is net zo eigen als je lichaam en de keuzes die je daarover maakt. Deze verschillende tattoo-types laten dat nog eens duidelijk zien:

De kunstverzamelaar

Ik dus. Deze groep ziet tattoos als stukjes kunst, en je lichaam als het canvas. Klinkt zweverig, maar hóe tof is het dat er een kunstwerk op jou vereeuwigd is. Je neemt ’t overal mee naartoe, en met je mee het graf in. Het is écht van jou, dus hoort het uniek te zijn. Er staan dan dus zeker nog een aantal artiesten op je verlanglijstje (en in je Instagramfeed). En een betekenis? Kan er zijn. Maar je vindt ‘m vooral mooi.  

De dromer

Dromers weten precies wat ze willen. Je zoekt dé artiest die je precies kan geven wat je wilt. Een stukje reizen voor die ene artiest is dan ook geen probleem. Het liefst kies je iemand die gedachten kan lezen zodat je écht krijgt wat je wilt. Wat zou de (geïnkte) wereld toch een mooie plek zijn als dat zou kunnen.

De impulsieve yolo’er

“Ik wil een nieuwe tattoo.” En hup, een kwartier later zit je in een tattooshop. Dronken of niet, op een loze ochtend of wanneer je ineens een ‘topidee’ in je hoofd hebt: als dat permanente plakplaatje er maar komt. En snel. Betekenis? Ha, grappig. Taalfoutje? Is toch geinig joh! Artiest kiezen? Als ie maar meteen beschikbaar is. Je tattoos zijn even impulsief als jij, en je draagt voor de rest van je leven een herinnering aan dát moment met je mee. Vind je leuk.

De plaatjesprikker

Deze ligt dicht bij het impulsieve type hierboven. Je wilt een tattoo, dus gaat naar een shop. En je ziet daar wel met welk plaatje je weer naar buiten loopt. Je prikt een ontwerp van de muur (of uit een boek, van een Instagramfeed, het internet…) en besluit dat het je nieuwste versiering moet worden. De betekenis zal je een worst wezen, als het maar een leuk/mooi/tof/stoer figuurtje is.

De eeuwige vrienden

Jij en je beste vriend(in) hebben het beste (en meest originele) idee ooit: een vriendschapstattoo! Deze bestaat overigens ook in de broers-, zussen- of andere gerelateerden-verband. Je bedenkt (hopelijk samen) een leuk ontwerp om beide te laten zetten. En dan maar hopen dat de tweede persoon je niet in de steek laat na het zien van jouw pijniging. Gevalletje groepsdruk? In ieder geval een hechte vriendschap. Zolang de inkt blijft zitten, dus je moet wel.
Tattoos zijn (en blijven) een spraakmakend onderwerp. Zo schreef Tricky over de gedachtes die haar gezichtstattoo losmaakt.

Meer over:

kunst, tattoo
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!