* BNNVARA - Weggelopen senioren gevonden op Duits metalfestival
Word lid

Weggelopen senioren gevonden op Duits metalfestival

leestijd 3 minuten
Weggelopen senioren gevonden op Duits metalfestival

Met de pride nog vers in mijn lijf en leden stuit ik op een artikel over twee Duitse bejaarde mannen die dit weekend ontsnapten uit het bejaardentehuis en om drie uur ‘s nachts teruggevonden werden op het Duitse Wacken Open Air metalfestival. Ze waren enigszins versuft, gedesoriënteerd, maar geheid ook euforisch. Wát een helden.

Mensen zijn soms ZÓ ontzettend leuk
Meteen als ik begin met lezen voel ik het weer gebeuren. Links en rechts van mijn mondhoeken. Zonder dat ik het in de hand heb schieten twee krullingen linea recta richting dat mooie zonnetje boven ons. Mensen zijn soms ZÓ ontzettend leuk. De levenslust en drang, om net als deze twee oude bazen, het leven maximaal te vieren is toch het mooiste dat er is? De grijns die dit stuk op mijn gezicht tovert slingert me direct weer onze Pride boot van afgelopen zaterdag op. 

De liefdevolle kant die ons verbindt
Mocht je niet begrijpen over welke boot ik het heb: zaterdag vierden we met BNNVARA de Pride tijdens de Canal Parade. Een happening die in één klap de waarde van de mens aantoont. Want ja, af en toe (ja, en soms wat vaak) is de Homo Sapiens simpelweg een klootzak. En nee, we zijn niet van nature goed enzo. Maar wat hebben we een liefdevolle kant die ons zó met elkaar verbindt. En wat kunnen we intens het leven vieren.

‘Duidelijk genoten van hun uitstapje’
Mijn innerlijke licht dat met de Pride al m'n poriën uitknalde staat door dit nieuwsartikel in één klap weer op standje LED. En plotseling besef ik me hoe ongelóóflijk veel lol deze draken gehad moeten hebben. Zoals de woordvoerder van de Duitse politie ook al zei: “Ze hebben duidelijk genoten van hun uitstapje.” 

Hoeveel lol moeten ze hebben gehad
Ik zie helemaal voor me hoe ze dit snode plannetje ver van te voren hebben beraamd. Waarschijnlijk hebben ze samen gniffelend kaartjes gekocht en deze in hun zak voelen branden tijdens de wekelijkse bingo. Constant oogcontact uitwisselend met brutale kraaloogjes wetende wat er komen zou.

En net als ik denk dat het niet briljanter kan lees ik de laatste regel: “Omdat de mannen liever niet teruggingen naar het verzorgingshuis, hebben de agenten een politie-escorte geregeld.” Fuck jongens, laten we allemaal af en toe wat meer zoals deze twee zijn. Deal?

Ps: Ooit mocht ik meewerken met Golden Oldies, een programma waarin Ruben Nicolai een groep bejaarden klaarstoomt voor een rockconcert. Hierbij een stukje van hun knallende avontuur. Genietse!