Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

We kunnen binnenkort weer ongestoord stalken op Instagram

  •  
22-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
INSTAGRAM
In onze rubriek Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Goed nieuws voor alle roddelaars en stalkers in spé. De beruchte meldingen die je wellicht zou krijgen bij het maken van een screenshot van een Instagram story, worden niet doorgevoerd. Dit meldt Instagram aan BuzzFeed.

Test

Tot dusver ging het nog om een test die Instagram aan het uitvoeren was - slechts een paar gebruikers waren hier de dupe van. Deze mensen kregen een scherm te zien wanneer zij een screenshot maakten van een story, waarin werd gemeld dat de gebruiker hier voortaan van op de hoogte zou worden gesteld. Nu Instagram heeft besloten deze functie helemaal niet door te zetten, krijgt niemand hier dus nog mee te maken. Hoera!

Beloning

Maar is dit wel zo ‘hoera’? Door de poster niet meer te alarmeren op screenshots wordt deze persoon eigenlijk van een prachtige beloning beroofd. In de hiërarchie van waardering op de sociale netwerken staat het screenshot namelijk ver bovenaan, hoog verheven boven ordinaire likes en comments. Heeft iemand die je kent van een pottenbakkersklas vijf jaar terug jouw story gescreenshot? Dan beteken je iets. Roddel of geen roddel, er bestaat niet zoiets als slechts publiciteit. Zeker niet op Insta.

Bevrijding

Waarom Instagram precies heeft besloten de functie terug te draaien is nog niet duidelijk. Voor sommigen zal het als een bevrijding voelen, voor anderen als een gemis. En wil je toch graag duidelijk maken wat iemands feed voor jou op persoonlijk vlak betekent? Slide dan lekker ouderwets in iemands DM’s. Aanradertje.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.