Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Wat moeten we als Facebook sterft?

10-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
fbdood
Post je zelf nog wel eens wat op Facebook? En nee, evenementen liken telt niet. Je scrollt door wat artikelen en je haakt weer af. O god, er is weer iemand live gegaan: jammer dat je er geen reet van verstaat. Wie zijn in godsnaam die mensen met wie ze het ZO ONTZETTEND LEUK heeft?
Mensen zijn klaar met Facebook. Maar wat als Facebook echt sterft. Gewoon, de stekker eruit, morgen. Wat dan?

Ruzie met al je vrienden

Je vergeet de verjaardag van je beste vrienden. Vorig jaar was je zo attent om nog voor je ochtenddouche een berichtje met 6 ballonnetjes en klappende handjes te sturen. Nu prikken ze dwars door je oppervlakkige interesse voor hun leven heen.
Terug dus naar de verjaardagskalender op de WC. Jammer dat Bart het niet kan laten om deze bij de eerste de beste indrinksessie bij jou thuis, je perfecte overzichtje onder te kladderen. Die krijgt dus sowieso geen verjaardagskaartje opgestuurd, als je er ooit achter komt wat een postcode ook alweer was.

Alleen nog gare evenementen

Wanneer is Epic Festival on the Sea 2017? Fuck, nu heb je al een reisje naar Berlijn geboekt datzelfde weekend. Dan maar kaartje verkopen, via Marktplaats, want Ticketswap deed ook alles met Facebook. Dat geld ga je dus nooit zien. 
Zijn er eigenlijk nog leuke evenementen in de Duitse hoofdstad? Even opzoeken in ‘Das offiziele Hauptstadtportal’, een site die nog ouder is dan je opa. En die is al jaren dood. Dat weekend sta je tussen twintig dikke vijftigers een verbrande braadworst te eten in een park in West-Berlijn. En iedereen was altijd zo enthousiast over deze stad…

Je kunt niet meer faken dat je op de hoogte bent

Heb je gelezen dat Noord-Korea eigenlijk hele goede redenen heeft om boos te zijn op Amerika? Nee echt, wacht, je zoekt het even op. Je zwoegt je door zes sites van kranten die je van naam kent. Je vrienden staren verveeld voor zich uit. De wereld is opeens zo klein als je van 700 naar 7 vrienden gaat.
Nou ja, dan praten we toch over die interessante column van die ene schrijver? Die met dat lange haar. Hilarisch was die, hij veegt volkomen de vloer aan met… O, die heb je niet gelezen? Ik dacht dat iedereen regelmatig op ontdekkingstocht in de grotten van het NPO archief gaat. Maar het was reuze relevant voor het gesprek wat we zojuist hadden. Echt waar.

Een minder kwaad

Dat wil je allemaal niet. Beter houden we Facebook dus nog maar eventjes. Dan zit je voorlopig wel nog vast aan het dilemma of je je oom moet accepteren als vriend. En aan de eindeloze reeks memes van pagina’s die je in een melige bui hebt geliked. Maar dan kun je tenminste wel snel even opzoeken of je nieuwe collega een relatie heeft. En natuurlijk lekker rondzweven in je eigen fijne bubbel met nieuws dat je lezen wil en mensen waar je van wil horen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!