Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Wat de inhoud van je trolley over je zegt

  •  
24-02-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-02-23 om 16.36.56
Zeg je Huishoudbeurs, dan zeg je trolley’s. In Nel Veerkamp-panterprint of met twee tegelijk, de trolley is een iconische stukje cultuur. Maar wat er ín die trekhut zit, blijft vaak verborgen. Wij halen daarom het onderste uit de kan, eh kar en onderzoeken of wij iemands persoonlijkheid kunnen raden aan de hand van de eerste drie items in de trolley. En dat levert mooie persoonlijke verhalen op.
De trolley heeft een slecht imago. Zonde, want er gaan een hoop geheimen schuil in dit mysterische zwarte gat op wielen. De inhoud van dit trekgevaar zegt meer over je dan je denkt. Wij vroegen de winkelende menigte: wat zit er in uw trolley?
Schermafbeelding 2018-02-23 om 16.38.20
Louise (59)
De eerste drie items : een tas, twee hoofdkussens en armbandjes
Wij denken: net verhuisd en doft zich graag op
“Die hoofdkussens zijn voor mijn dochter, die gaat samenwonen. De laatste die het huis uitvliegt, maar ik heb geen last van het lege nestsyndroom hoor. Het is mooi geweest. De armbandjes zijn voor mezelf, ik houd ervan om mezelf mooi te maken. Of ik nou naar mijn werk ga of thuis zit. Vroeger zei ik tegen mijn kinderen ‘eerst ik’. Klinkt egoïstisch, maar als ik klaar was, dan was de rest van de dag voor mijn gezin. Vorig jaar was ik ernstig ziek, maar niemand die aan mij kon zien dat ik bestralingen en chemokuren onderging. Ik zal altijd mezelf zo goed blijven verzorgen, ook nu mijn kinderen de deur uit zijn. Daarom geniet ik ook extra vandaag. Deze dag is helemaal voor mij en hier kunnen zijn is echt een cadeautje. Ik leef!”
Schermafbeelding 2018-02-23 om 16.38.04
Mieke (49)
De eerste drie items : chocola, 0% biertjes en sokklemmen
Wij denken: levensgenieter en huismoeder
“Ik ben de vrouw die thuis de was doet. Ja, het oude rollenspel. Vandaar die sokklemmen, ik raak ze anders kwijt. Ik heb honderd paar zwarte sokken, allemaal nét iets anders. Dat is irritant met uitzoeken. Die biertjes zijn niet voor mezelf hoor, maar voor de zoon van mijn vriendin, die is nog te jong voor alcohol. De chocola is voor mezelf, ik houd er wel van om lekker op de bank daarvan te genieten.”
Schermafbeelding 2018-02-23 om 16.36.56
Annelies (53)
De eerste drie items: kaarsen, Zwitsal en wasmiddel
Wij denken: doet het huishouden, is een huismus en is moeder
“De Zwitsal is voor de jongste. Die is 19. Tja, mijn dochters waren er vroeger al gek op, lekkere geurtjes, dat is gebleven. O wee als ik niet was met speciale wasverzachter. Dan gaat het terug in de wasmand. En ja, ik doe helemaal alleen het huishouden. Van top tot kelder. O nee, die heb ik niet, maar ik doe echt alles. Ook voor mijn werk maak ik bij mensen thuis schoon. Het is echt een pure verslaving. Als alles netjes, schoon en opgeruimd is, vind ik heerlijk. Net zoals het thuis gezellig maken, bijvoorbeeld met mijn nieuwe kaarsjes. Kaasplankje erbij – dat kun je ook wel aan me zien haha – geurkaarsjes op tafel en lekker YouTuben. Ja dat is echt iets van ons, wij houden altijd YouTube-avondjes. Iedereen zoekt zijn favoriete muziekje en dan gaan we alles achter elkaar kijken. Computer aan en boxjes op het hardst. Je moet een keer komen hoor! Voor 7 uur ben je niet thuis! Lekker lullen aan een grote tafel de hele avond met elkaar, dat is echt genieten.”
Schermafbeelding 2018-02-23 om 16.38.12
Simone (36)
De eerste drie items: een tasje vol nagellak, haaraccessoires en een spiegeltje
Wij denken: een durfal, neemt graag risico’s 
“Ik ben kapster, dat kun je misschien ook wel zien aan mijn haar. Ik probeer altijd wat uit. Dus ja ik ben best een durfal. Dit kapsel heb ik al een tijdje, omdat ik er echt blij mee ben. Uiterlijk is belangrijk voor me. Ik wil er goed uitzien, maar ga geen uren voor de spiegel staan. De nagellak en beautydingen zijn gek genoeg niet eens voor mij mezelf, maar voor mijn dochters. Die houden enorm van tutten. Ik werk onder schooltijd, zodat ik thuis ben als de meiden thuis zijn. Dat vind ik belangrijk, om tijd met ze door te brengen. Maar naast het werken en zorgen, doe ik het huishouden helemaal zelf. Ik denk veel moeders. Dat is toch een beetje je dagindeling. Werken, zorgen en schoonmaken.”
Schermafbeelding 2018-02-23 om 16.37.56
Rianne (45) en Brianke (19)
De eerste drie items: zeep, allebei dezelfde clutch en voor je wenkbrauwen iets om ze vlot te maken
Wij denken: moeder en dochter zijn vast vriendinnen 
“Ja, wij doen echt alles samen. Van de dagelijkse boodschapjes tot een paar keer per week langs gaan bij elkaar. De gewone dingen doen we met elkaar, dat is een stuk gezelliger dan alleen of niet? Nee, we doen geen dure activiteiten hoor, maar voor het eerst wel samen dit dagje uit. Vriendinnen? Ja, dat zijn we wel. We kunnen elkaar alles vertellen. Gelukkig wonen we ook dicht bij elkaar. De bij elkaar passende clutches zijn voor een bruiloft, die van mijn zoon. Hij gaat trouwen dit jaar, houdt het wel klein, maar we willen er natuurlijk wel leuk bij lopen. We hebben dezelfde smaak.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.