Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Vliegtuigfrustraties in vakantietijden.

10-08-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Vliegtuig frustraties
Het is vakantie. Heel Nederland trekt weer naar het zuiden en Schiphol is weer overvol. Omdat de wachtrijen op Schiphol langer zijn dan die voor een concert van U2 zorg je dat je er op tijd bent. Kom je dan eindelijk bij de gate aan, dan beginnen de frustraties pas echt.

#1 Haantje de voorste

Nee meneer je hoeft niet al in de rij te gaan staan om het vliegtuig in te gaan. Daar zijn stoelnummers voor op je ticket. Iedereen heeft een nummer, je wordt niet overgeslagen en het vliegtuig gaat niet zomaar zonder jou weg. Dus ga nu maar rustig zitten tot we eindelijk het vliegtuig in kunnen, het gaat echt niet sneller als je zo met je vingers op de balie gaat tikken.

#2 De prater

He, he. Plekje gevonden, tijdschrift op je schoot, oortjes in en het vliegtuig stijgt op. Maar dan tikt de glimlachende man naast je op jouw schouder. Dacht je lekker je tijdschrift in die paar uurtjes uit te lezen onder het genot van je lievelingsmuziek? Ho maar. De man houdt niet op met praten. En als dat nog niet genoeg is, vraagt hij je ook nog de oren van je kop. Hij weet ook nog precies de vragen te stellen waar je niet over wilt praten. Je hebt toch vakantie!!!

#3 De plasser

Je baalt al een beetje want je zit aan het gangpad. Maar dan zit er ook nog een reiziger bij het raampje met een blaas ter grote van een pinda. In de drie uur durende vlucht moet je zeker 5x opstaan omdat ze weer eens naar de wc moet.

#4 Brulapen

Kinderen zijn op zich best lief natuurlijk.  Maar dat moment wanneer een kind begint te huilen, te krijsen en de brul van een leeuw na begint te doen, dan breekt de chaos los in het vliegtuig. Misschien moeten kinderen maar niet mee het vliegtuig in, tenzij ze vaste slapers zijn. Het tripje naar Barcelona gaan ze toch niet onthouden, dus bespaar geld en bewaar het voor later.

#5 Winkelen in de lucht

Wie wil er nou een diamanten horloge of een veel te duur luchtje kopen in de lucht? En waarom is alles dan opeens taxfree, wat maakt het uit?! ‘Hallo, we hebben hier taxfree producten die alsnog veel te duur zijn en waar je niks aan hebt in het vliegtuig’. Super niet nodig dus.

#6 Elleboogdrukken

Drie stoelen, twee armleuningen. Battle of the elbow s. Want ja, een armleuning delen, dat wil je liever niet. Dus dan is het maar ongemakkelijk geworstel tussen ellebogen en eindeloos gesorry als er per ongelijk toch een elleboog in de maag van de ander verdwijnt.

#7 Veel te breed!

Mannen die wijdbeens gaan zitten of mensen die eigenlijk beter twee stoelen hadden moeten boeken. Moet je nagaan dat je in het midden zit met twee van deze naast je, dat wordt een zware vlucht.

#8 De Kicker

Zit je rustig je tijdschriftje te lezen, voel je constant twee voeten in je rug porren. Ik weet dat er weinig beenruimte is maar hou daar asjeblieft mee op.

#9 Klap op de vuurpijl

De grootste frustratie is toch wel dat mensen gaan klappen als het vliegtuig geland is. Je gaat toch ook niet klappen als de buschauffeur je bij de halte afzet? Zou eens wat zijn: “Dankjewel Gerrit, wat fantastisch dat je me afzet, zonder jou was het nooit gelukt. En anderen, wat bijzonder dat jullie er ook zijn! Goede reis nog verder, dankjewel Utrecht.”

Mist er nog iets? Laat het weten in de comments!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!