Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Vijf redenen waarom queer zijn awesome is!

03-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
amazing-rainbow-tumblr-unicorn-Favim.com-4547826
Steeds meer millenials identificeren zichzelf als ‘queer.’ Heb je geen idee wat dit is? Geen probleem: queer is een parapluterm voor lesbiënnes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Ook is het een term voor alles wat tussen deze categorieën instaat. De term queer vult eigenlijk alle gaten en voorkomt hokjesdenken. Dat is awesome. Maar queer zijn zelf is ook te gek! Hier vijf redenen waarom:

1. Je verbindt de LHBTQ gemeenschap

Omdat queer een parapluterm is verbind je door naar jezelf te verwijzen als queer een hele gemeenschap. En dat is fijn. Want hokjes zijn stom. En ouderwets.

2. Je kan meedoen met de queer protesten tegen Trump. Let’s go!

Oké, deze evenementen zijn ook toegankelijk voor mensen die zich niet identificeren als queer. Maar never mind, het wordt aangeduid als een ‘queer protest.’  Er wordt gedanst en er wordt wiet gerookt. Klinkt als een feestje.

3. Je mede-queers zijn te gek

Je kan veel zeggen maar queer mensen zijn fantastisch. Ze zijn open minded, creatief en altijd in voor een feestje. Jij bent dit. En je queer vrienden ook.

5. Je mag jezelf in het rijtje plaatsen bij David Bowie, George Michael en Prince

 Als Queer kan je jezelf plaatsen naast een paar van de grootste iconen ooit. We hoeven niet uit te leggen dat dat supercool is toch?

6. Je bent onderdeel van het schrijven van geschiedenis

Dat queers niet altijd overal even geaccepteerd worden moge duidelijk zijn. Maar gelukkig komt hier, als is het niet altijd even snel, verandering in. Queers worden steeds meer geaccepteerd. Queers zijn namelijk te gek en laten dit zien aan de wereld. Jij draagt hier aan bij.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!