Benodigdheden (4 personen):
- Bladerdeeg pakje van 10
- 450 gram boerenkool
- 100 gram walnoten
- 250 gram geitenkaas
- 4 rode uien
- 500 gram gekookte rode bietjes
- Olijfolie
- Bakpapier
Bereiding:
- Zet de oven op 200 graden
- Snijd de ui en bietjes ongeveer even groot
- Doe de ui en de bietjes in een bak met 4 el olijfolie en peper en zout
- Doe alle groenten op een bakplaat (met bakpapier) en rooster dit ongeveer 20 minuten
- Ondertussen leg je het bladerdeeg in een rechthoek op een nieuw stuk bakpapier, op een nieuwe bakplaat (laat ze iets overlappen en druk de randjes aan)
- Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en schuif deze boven de groenten in de oven en bak ’t de laatste 10 min mee
- Laat de boerenkool even lekken in een vergiet zodat al ’t vocht eruit is
- Verdeel de boerenkool over het deeg, lege de geroosterde groenten er bovenop
- Gooi de gebroken walnoten samen met gebrokkelde geitenkaas over alles heen
- Zet ‘m nog 20 min in de oven
- Eet lekker!
DINSDAG: GEVULDE COURGETTE MET HÜTTENKÄSE
Benodigdheden:
- Courgette
- Hüttenkäse
- Een ui
- Peterselie
- Plakjes ham
- Zakje geraspte belegen kaas
- Olijfolie
Bereiding:
- Zet de oven op 225 graden
- Snijd de courgettes doormidden en hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees klein
- Maak kleine stukjes van de ui
- Bak de ui in de olie, samen met het vruchtvlees en de blokjes ham
- Doe zout en peper op de halve courgettes
- Snijd de peterselie en meng dit samen met de hüttenkäse en de geraspte kaas
- Schep het mengsel van courgette en ui er doorheen
- Leg de courgettes in een ovenschaal en vul ze met het mengsel
- Strooi de rest van het zakje kaas er overheen en doe er een beetje olie op
- Zet het 20-25 min in de oven
- Klaar en eten maar!
WOENSDAG: SALADE KROKANTE KIPBURGER MET HARISSA
Benodigdheden:
- Zakje gemengde sla
- Feta
- Tomaat
- Komkommer
- Magere yoghurt
- Harissa (staat in het schap bij de curry’s etc.)
- Krokante kipburgers
Bereiding:
- Leg een handje sla op je bord
- Snijd de tomaat, komkommer en feta in kleine blokjes en leg dit op de sla
- Het sausje voor bij de kip: doe een scheut magere yoghurt in een kommetje met een lepel harissa, goed roeren en even proeven
- Te pittig? Iets meer yoghurt, niet pittig? Iets meer harissa
- Bak de krokante kipburger
-
Je gezonde MacDonalds salade is klaar!
DONDERDAG: COURGETTI VOLKOREN PASTA MET TONIJN
Benodigdheden:
- Courgette
- Ui
- Zongedroogde tomaat
- Tonijn uit blik in zonnebloemolie
- Volkoren spaghetti
- Spirelli spiraalsnijder voor groente (als je die niet hebt, gewoon blokjes snijden)
Bereiding:
- Kook de spaghetti volgens de verpakking
- Snijd de courgette met je spirelli of gewoon in blokjes
- Snijd de zongedroogde tomaatjes en de ui in stukjes
- Meng alles door elkaar samen met het blikje tonijn en een beetje olie
- Dat is alles! Eet smakelijk!
VRIJDAG: SPELT PITA MET SPRUITJES, FETA EN PECANNOOTJES
Benodigdheden:
- Pitabroodjes (spelt of normaal)
- Spruitjes
- Bouillonblokje
- Feta
- Pecannootjes
- Gemende sla
- Bosui
Bereiding:
- Doe de pitabroodjes in de oven
- Kook de spruitjes 15 min in kokend bouillonwater
- Snijd de bosui, fetta en breek de pecannootjes
- Vul de pitabroodjes met een handje sla en alle ingrediënten
- Nomnom! Geniet van je weekend!