Benodigdheden:
- Wraps (volkoren of normaal)
- Peer
- Walnoten
- Gorgonzola
- Champignons of courgette, wat jij lekker vindt
- Veldsla
Bereiding:
- Snijd de peer, gorgonzola en champignons/courgette in kleine stukjes
- Bak de champignons/courgette en voeg op het laatst de gorgonzola toe (zorg dat deze niet volledig smelt, dus haal ’t er op tijd weer uit)
- Breek de walnoten zodat ze wat kleiner zijn
- Beleg de wrap met de sla, peer, kaas, noten en groenten
- Oprollen, inpakken en klaar!
DINSDAG: SALADE PARMAHAM, PISTACHE EN MOZARELLA
Als je dit voer mee wil nemen heb je ‘n glazen pot, of langwerpige plastic bak nodig. Let op: de volgorde van het vullen van die bak is belangrijk. Check hier hoe je dit doet!
Benodigdheden:
- Parmaham
- Pistachenoten
- Mozarella
- Meloen
- Komkommer
- Veldsla
- Balsamico
- Dunne zoute crackers
Bereiding:
- Eerste laag: 1-2 eetlepels balsamico
- Tweede laag: komkommer (veel, zodat het goed wordt opgenomen in de balsamico)
- Derde laag: mozzarella in stukjes
- Vierde laag: parmaham en meloen
- Vijfde laag: veldsla
- Zesde laag: pistachenoten
- Laatste laag: stukjes cracker
- Neem een plastic bordje mee en zet de bak op z’n kop op het bord.
WOENSDAG: RODE BIETEN COUSCOUS MET GEITENKAAS EN KIP
Laat vandaag je witte outfit in de kast, voor ie roze wordt.
Benodigdheden:
- Couscous
- Bouillonblokjes
- Komkommer
- Kikkererwten
- Geitenkaas
- Rozijnen
- Spinazie
- Rode bieten
- Kipburgers
- Peper en zout
Bereiding:
- Kook het water met twee bouillonblokjes
- Haal de pan van het vuur en gooi de couscous erbij, goed roeren!
- Laat de couscous afkoelen
- Snij de komkommer en de geitenkaas
- Pak een grote bak en gooi de rode bietjes, daarna de geitenkaas, komkommer, kikkererwten (goed afgieten) en de rozijnen erbij
- Bak de kipburgers en laat ze afkoelen
- Snij de kipburgers in kleine stukjes en gooi het in de bak
- Gooi de couscous erbij en hussel alles met ‘n beetje peper en zout!
- Stop alles in een meeneem bak met de spinazie bovenop
- Eet smakelijk!
DONDERDAG: BROODJE TONIJNSALADE
Het is een klassieker. Maar wel eentje die je makkelijk in je rugzak stopt.
Benodigdheden:
- Italiaanse bol
- 1 rode ui
- 4-5 augurken
- IJsbergsla
- Tomaat
- Komkommer
- Blikje tonijn
- (Wasabi) mayonaise
- Peper en zout
- Aluminiumfolie
Bereiding:
- Snij dunne plakjes tomaat en komkommer
- Snij de uien en de augurken tot kleine stukjes
- Mix de wasabi mayonaise met de inhoud van het blikje tonijn
- Gooi de ui en augurken erbij en roer alles door elkaar
- Leg wat ijsbergsla op je broodje
- Smeer de tonijnsalade er overheen + wat peper en zout
- Tomaat & komkommer erbovenop
- Doe je broodje dicht, aluminiumfolie er omheen en gaan!
VRIJDAG: SUSHI VOOR LUIE DONDERS
Haal die ‘meeneembak’ maar weer uit de kast. Vandaag ga je sushi eten. En met deze warmte gaan we natuurlijk voor de makkelijke versie.
Benodigdheden:
- Sushirijst
- Komkommer
- Avocado
- Zalm
- Nori
- Sojasaus
- Wasabi
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen
- Snij de avocado, komkommer en zalm ook in kleine stukken
- Gooi de rijst in een bak en doe er wat sojasaus doorheen
- Verpulver twee nori-vellen door de rijst heen
- Leg de avocado, zalm en komkommer er bovenop
- Belangrijk bij sushi: de wasabi. Stop ‘m in je tas.
- Goede bodem voor een zuipavond!