Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Van Bastille tot de Jeugd van Tegenwoordig: dit is Sanders ideale Spotify-lijst

  •  
13-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-01-12 om 14.36.47
3FM-dj Sander Hoogendoorn houdt van drie dingen: muziek, muziek en muziek. En omdat 'ie in drie uur radioshow maar een bepaald aantal liedjes kwijt kan, gooit hij de rest van zijn lievelingsmuziek in een Spotify-playlist. En dat doet 'ie met oog voor detail!

Structuur is alles

"In mijn wekelijkse playlist probeer ik altijd leuke koppeltjes te maken. Het begint natuurlijk met een nieuwe plaat - Music starts immers Here, jaja - en daar probeer ik dan een andere plaat bij te zoeken. Soms op sound ('Lijkt dat baslijntje niet enorm op iets wat ik al ken?'), soms op titel en soms omdat je duidelijk hoort waar een bepaalde artiest of band zijn of haar inspiratie vandaan heeft gehaald.
Iedere week heb je dus een lijst van rond de 30 platen. Nieuw en oud dwars door elkaar heen, met vaak een rammelend rock randje. Daar hou ik zelf heel erg van!"

Maar welke drie tracks moet je nu echt luisteren?

"Een van mijn favorieten deze week is AWOLNATION met 'Seven Sticks Of Dynamite'. Hierbij moest ik gelijk denken aan 'World Gone Mad' van Bastille, dus die heb ik erachter gezet. Bij het nieuwe liedje van Rex Orange County moest ik juist denken aan een hele oude plaat van Bozz Scaggs, dus toen heb ik die erbij gezet.
En 'Hop Hop Hop' van Lil'Kleine en Polska deed me op titel dan weer denken aan 'Wopwopwop' van De Jeugd. Zo leer je dus iedere week nieuwe en oude muziek kennen en is je leven weer een stukje leuker!"
Door: 3FM
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.