* BNNVARA - Trump schudde Kim de hand, noemde ‘m dik, en daarna aten ze een ijsje
Word lid

Trump schudde Kim de hand, noemde ‘m dik, en daarna aten ze een ijsje

leestijd 2 minuten
Trump schudde Kim de hand, noemde ‘m dik, en daarna aten ze een ijsje

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: de twee meest omstreden wereldleidende mafkezen hebben elkaar de hand geschud na tientallen jaren met elkaar op slechte voet te hebben gestaan. Een groots moment, want het was de eerste keer ooit dat een POTUS en een leider van Noord-Korea elkaar ontmoetten. Ging het zonder slag of stoot? Nee. Maar was het eindresultaat bevredigend? Ook nee. 

Na een lange periode om elkaar heen te hebben gedraaid en wat hard-to-get-spelletjes met nucleaire wapens is het eindelijk zo ver: Trump en Kim zijn vriendjes. Trump durfde zelfs al te spreken van een “geweldige relatie” – opvallend, omdat hij een paar weken geleden nog een boos briefje schreef waarin de boodschap vooral leek te zijn dat hij niet boos was op Kim, maar wel teleurgesteld.

To bomb, or not to bomb

Gelukkig voor het voortbestaan van de mensheid hebben deze mannen nu toch besloten het bij te leggen. Hoera! We gaan allemaal misschien toch niet dood! Alhoewel - laten we hopen dat Kim niet tóch een vergeldingsactie plant voor de ietwat onhandige opmerking van zijn grote oranje vriend: hij verzocht de fotografen om hen “mooi, knap en dun” te vereeuwigen. Onmogelijk voor hen beiden, zo wist Kim direct – en dat droop dan ook van zijn gezicht af.  

 

 


Hier zie je Kim beseffen dat hij niet kon voldoen aan het verzoek “nice, handsome and thin” op de foto te staan. Sad.

Maar ach – the show must go on, en dus eindigde de ontmoeting met vanille-ijs en de ondertekening van een intentieverklaring. In dit verdrag zijn veiligheidsgaranties afgesproken, die voornamelijk betrekking hebben op nucleaire ontwapening. Voorlopig is dit vooral nog een hoop gebakken lucht. Er is letterlijk niets concreets vastgelegd. Maar hey – er is in ieder geval niemand bij zijn genitaliën gegrepen. En voor iedereen die weinig zin heeft in een Derde Wereldoorlog, is dat een stap in de goede richting.