Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Trein in Australië rijdt honderd kilometer zonder machinist

  •  
06-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
Trein Australie
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Een goederentrein in de regio Pilbara, in het westen van Australië, heeft deze week een ritje van bijna honderd kilometer gemaakt zonder machinist aan boord. Omdat de trein niet te stoppen was werd uiteindelijk besloten om de trein vol met ijzererts te laten ontsporen.  
De trein was onderweg van Newman naar Port Hedland, toen de machinist onregelmatigheden opmerkte. Hij zette de trein stil en stapte uit om één van de 268 wagons te controleren. Terwijl de machinist buiten stond begon de trein uit zichzelf spontaan verder te rijden. 
Watskeburt?
Pas na 92 kilometer slaagde het mijnbedrijf BHP erin om de trein tot stilstand te brengen. Dit gebeurde door middel van een spoorwissel, waarna de trein ontspoorde. Het treinverkeer is door de Australische overheid stilgelegd. De overheid onderzoekt of er veiligheidsregels zijn overtreden, waardoor de trein deze rit is gaan maken. 
Gelukkig zijn er tijdens deze dollemansrit geen gewonden gevallen, over eventuele schade is niks bekendgemaakt.
Meer Australisch nieuws? Deze vrouw werd verliefd op een Australisch spook. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.