Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Tinder is een geil en smerig bloedzuigertje

15-06-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3669 keer bekeken
  •  
1. Tinderen
BLOEDZUIGER • [dierkunde] worm die bloed zuigt uit mens en dier.
GEIL •  bijv.naamw. Uitspraak: [x ? il] seksueel opgewonden.
Tinder zuigt bloed uit onze lichamen op een seksueel opgewonden manier. En het gevolg daarvan is een leeggetrokken, kapotgemaakte, niet meer te herstellen persoonlijkheid. En om toch een beetje energie te krijgen open je stiekem ‘n andere app op je telefoon. Op zoek naar een extra like, idiote Facebooktag of een Happn-match Eerder schreven we ’n stuk over hoe Instagram je mentaal sloopt. Maar Tinder lijkt nog slopender voor je gemoedstoestand. Want eerlijk: wat is er beter dan likes op Instagram? Juist, een superlike op Tinder.  
Pas op verslavend!
Het is niet toevallig dat Tinder zo populair is. De app is ontworpen om verslavend te zijn. Zo blijkt uit een onderzoek dat de belangrijkste reden tot gebruik van Tinder spanning is. Dan kijg je adrenaline, en da’s verslavend. Nadat dit stofje weer rustig is geworden, wordt er een ander stofje geactiveerd. Namelijk endorfine. Deze tegenhanger van adrenaline wordt geactiveerd doordat je lichaam ontspant. Waarschijnlijk omdatje die match waar je naar verlangde tócht binnen krijgt.
Tinder orgiematch
En dan heb je ook nog de Tinder orgiematch . Je weet wel, dat je met een match en drie anderen in een chat zit. Iedereen weet waarom en ja dat is dus spanningslevel duizend. Bedenk hoeveel lichamelijke stofjes vrijkomen bij deze situatie. Ja inderdaad, GEIL. Hallo extra verslaving!
Oke oke, de Tinder verslaving is dus wetenschappelijk te verklaren. Maar hoe mensen zich gedragen op Tinder en hoe ver ze gaan geeft mij nog een hoop vraagtekens. Is dat ook de spanning? Daarom een lijstje van Tindersituaties die NIET wetenschappelijk te verklaren zijn. Ik herhaal. Hier is GEEN verklaring voor te vinden:

1. Uit korte opmerkingen hele spannende fantasieën halen

2. Smerige opmerkingen gooien én toch serieuze reactie krijgen

3. Volhouden bij complete negeringsessie

4. Zo zelfverzekerd zijn, ondanks daar redenen voor te hebben

5. Volhouden bij complete vernederingsessie

6. Beeldend taalgebruik, waar totale misvatting door ontstaat

7. Er bestaat een wereld op Tinder die niet iedereen begrijp

8. Gifjes gesprek. Het gesprek gedoemd om te lukken

Oh nog een weetje! Niet wetenschappelijk, maar wel leuk. Een aantal Tinder ervaringsdeskundigen beweren dat swipen ook het slaapstofje ‘melatonine’ aanmaakt. Het naar-links-swipe-ritme, is mega slaapverwekkend. Beetje net zoals schapen tellen. Oh en er zijn dokters die swipen (op Tinder) geven als tip om van je artrose af te komen. Weet je ook dat weer. Doei.
Door: Janiek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!