* BNNVARA - Springstaarten en kitesurfen in vogelgebied | Vroege Vogels
Word lid

Springstaarten en kitesurfen in vogelgebied | Vroege Vogels

leestijd 1 minuut
Springstaarten en kitesurfen in vogelgebied | Vroege Vogels

In Vroege Vogels TV op sinterklaasavond duikt Milouska in het leven van minuscule Limburgse springstaarten en vraagt Menno zich af of vogels niet schrikken van al die stoere kitesurfers. Verder kijken we terug op 2017 met de leukste Zelf Geschoten filmpjes.

Springstaarten zijn met het blote oog vrijwel niet te zien, maar ze zijn met veel en ze zitten overal. De kleine diertjes danken hun naam aan de springvork: een achterlijf dat ze kunnen krommen en waarmee ze kunnen springen. In Zuid-Limburg is net een nieuwe soort ontdekt.

Het strand bij Oostvoorne is een populaire plek om te kitesurfen. Maar de aantallen watervogels die voedsel zoeken in dit gebied blijven de laatste jaren achter. Soorten als de rosse grutto en zilverplevier zijn steeds minder op het strand te vinden. Verstoren de kitesurfers de rust van de vogels?

Iedere week laat de rubriek Zelf Geschoten weer zien wat een bijzondere filmpjes er in de natuur worden gemaakt door natuurliefhebbers. Daarom laten we in deze aflevering de allermooiste filmpjes van het jaar nog een keer zien. Wat is jouw favoriet?

Door: Vroege Vogels

 

Dinsdag 5 december 0m 19.20 uur op NPO 2