* BNNVARA - Seks op openbare plekken mag niet, maar is wel leuk
Word lid

Seks op openbare plekken mag niet, maar is wel leuk

leestijd 4 minuten
Seks op openbare plekken mag niet, maar is wel leuk

In onze rubriek Datetiquette belicht Emma de leuke en minder leuke kanten van alles wat met relaties te maken heeft. Van betrapt worden wanneer je je aftrekt op dubieuze websites, tot rela's en prela's. Want seks en daten zijn misschien wel de leukste dingen in de wereld - maar ook de allermoeilijkste. 

Opscheppen over seks doe ik niet graag. Over het algemeen vind ik opscheppen over seks altijd iets voor onzekere mensen die iets te compenseren. Mensen die roepen over hoe vaak hun vrouwneukie de avond ervoor is klaargekomen willen bijvoorbeeld diep van binnen heel graag een schouderklopje krijgen van hun moeder, denk ik.

Daarnaast is het toch heel gevaarlijk als je keihard beweert dat je heel goed bent in bed? Je kan op die manier alleen nog maar tegenvallen. Veel leuker als een verlegen persoon je compleet verrast door een ster in bed te zijn. Of als iemand hints dropt over zijn of haar seksuele capaciteiten - waardoor je nieuwsgierig wordt - om je vervolgens seksueel te vernietigen. Dat je achterblijft met het gevoel dat je geen geslachtsdeel meer over hebt. Op een positieve manier, welteverstaan.

Opscheppen over seks doe ik dan ook niet vaak (let op: praten is niet hetzelfde als opscheppen), maar ik durf wel met enige trots te spreken over de hoeveelheid seks die ik heb gehad op openbare plekken. En dat is niet omdat ik het gevoel heb dat ik iets moet bewijzen, maar meer omdat het een soort verzamelhobby is. Zoals sommige mensen postzegels verzamelen, verzamel ik rare plekken waar ik heb geneukt. Zoiets.

Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen het als een verzameldrang zou omschrijven, maar ik weet wel dat ik niet de enige ben die wel houdt van een potje vies doen in het openbaar. Drink drie biertjes met een willekeurig groepje mensen en voor je het weet heeft iedereen opgebiecht wel eens in de tuin, de bus of de lift van een hotel te hebben staan (of liggen) flikflooien. Echt ontzettend veel mensen doen het regelmatig, en de rest zou het volgens mij stiekem wel willen proberen.

Er zit overigens een verschil tussen de openbare avontuurtjes die ik bedoel, en voyeurisme. Ik ga persoonlijk niet per se heel lekker op het begluren van naakte mensen, en ik wil ook zeker niet zelf begluurd worden. Maar het risico dat ik begluurd kán worden, daar zit het ‘m dan weer wel in. Het risico om betrapt te worden neem je samen. Dat is de spannend-factor.

Nu is seks op zich natuurlijk al hartstikke leuk en spannend, maar wanneer je bijvoorbeeld al een tijdje in een monogame relatie zit kan seks in het openbaar een leuke manier zijn om je toch weer te voelen alsof je 16 jaar oud en verliefd bent, terwijl je in de werkelijkheid misschien 52 jaar oud (en verliefd) bent. Maar ook als je helemaal geen extra spanning nodig hebt is het eigenlijk gewoon megaleuk – je gaat namelijk samen op avontuur. Een seksueel avontuur. Een beetje alsof je de naar de top van de Mount Everest klimt. Om daar te neuken.

En eigenlijk is dit waar het om gaat. We zijn immers allemaal verzamelaars van verhalen. Kijk maar naar onze vreemde neiging om op vakantie te gaan, en achttien foto’s te maken van dezelfde brug – die je overigens van veel betere kwaliteit terug kan vinden op Google – om vervolgens deze foto’s aan vrienden te laten zien, en te vertellen dat we er waren, want, KIJK MAAR NAAR DEZE FOTO!!!1! Maar stel je nu heel even voor dat de tante Corrie van dit verhaal ineens concludeert met: “ja, en toen hebben ome Henk en ik even een vluggertje gedaan tegen een lantaarnpaal erachter.” Veel leuker, toch?

Je hoeft je verhalen overigens helemaal niet te delen met Jan en alleman. Het heeft ook absoluut z’n kracht deze dingen juist voor jezelf te laten. Samen een geheimpje delen is namelijk ook heel fijn, en biedt je de mogelijkheid om lekker naar elkaar te knipogen wanneer je die stomme foto van die stomme brug aan je vrienden en familie laat zien. Bovendien behoed je jezelf ook weer voor het fenomeen ‘opscheppen-over-seks’, en voorkom je zo dat mensen je echt schijtvervelend gaan vinden.

Maar of je nu een grote avonturier bent op seksgebied of het juist liever voorzichtig aanpakt, seks op openbare plekken geeft je een adrenaline-kick waar je geen parachute-sprong voor nodig hebt. Ik zou het iedereen aanraden. De enige echte regel is dat je, hoe dan ook, nooit betrapt mag kunnen worden door kinderen.

Maar ja, ’s nachts zijn er weinig kinderen te bekennen zijn in de gemiddelde openbare speeltuin

Lees hier de vorige Datetiquette.