Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Recept | Vegan Kaneelbroodjes

18-08-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
Sahil FB.00_00_04_05.Still001
Er was eens een keukenprinsesje. De hele dag door bracht zij door in haar grote keuken in het mooiste kasteel van het land. Ze had alle kookboeken al helemaal doorgespit. Alles had ze wel eens gemaakt. Maar het perfecte recept voor vegan-super-healthy-fitgirl-kaneelbroodjes, kon ze niet vinden. Haar lakeien maar zoeken, en zij maar stampvoeten. Op een dag was ze er helemaal klaar mee en besloot: “Ik maak ze zelf wel”. En laten wij nou net dat recept in handen hebben, wat gebaseerd is op dit recept:  http://veganchallenge.nl/kaneelbroodjes/

Wat heb je er voor nodig?

We zijn natuurlijk niet allemaal verwende keukenprinsesjes met lakeien, dus race die koets naar de supermarkt en haal alles van dit lijstje:
Voor 12 kaneelbroodjes:
Het deeg: 250 milliliter vanille sojamelk, 125 gram suiker, een halve theelepel zout, 125 milliliter vloeibare margarine, ruim 50 milliliter warm water, 1 zakje gist en 650 gram bloem.
Vulling: 150 bruine basterdsuiker, 1 eetlepel kaneel, 3 eetlepels vloeibare margarine, 115 gram rozijnen.
Glazuur: 125 gram poedersuiker, 2 eetlepels water.
Alles binnen? Mooi. Laten we beginnen.

Maar hoe dan?

Echte koninklijke vegan kaneelbroodjes maak je zo:
1| We beginnen met het royale deeg. Verwarm de sojamelk met suiker, zout en margarine in een klein pannetje tot het lauwwarm is. Zet het vuur uit.
2| Gist is een beetje als Gaston in Belle en het Beest. Een man die wordt geliefd, maar alleen oog heeft voor zichzelf. Wees dus een beetje geduldig. Doe het water, een eetlepel suiker en de gist in een schaal. Roer het, laat het 10 minuten staan en als het goed is reageert de gist dan. Wat dit betekent, zie je vanzelf. En als er niets gebeurt, dan is je gist niet goed.
3| Nu is het tijd om de handen uit de mouwen te steken keukenprinsen en prinsessen! Doe het margarinemengsel bij de gist en roer het met een garde of mixer door elkaar. Voeg de helft van de bloem toe en meng het door. Voeg dan de rest van de bloem toe en kneed het tot een mooie deeg.
4|Nu wordt het pas echt koninklijk heet en glibberig. Vet een kom in met olie en doe het deeg erin. Zet de kom dan op een warme plek zodat het deeg een uur kan rijzen.
5| Zo dat was het deeg! Nu de volgende spannende stap: bekleed de bakplaat met bakpapier.
6| Is het een uur gerezen? Mooi! Kom met je krent van de erwt en daar gaan we weer. Rol het deeg op vanaf de brede kant. En zet ook even de oven aan op 180 graden.
7| Snijd de deegrol doormidden en snijd elke helft in 6 stukken, zodat je er in totaal 12 hebt. Leg deze op de bakplaat en doe er een theedoek overheen. Zet de bakplaat op een warme plek en laat nog een uur rijzen.
8| Stop de kleffe vegan-super-healthy-fitgirl-kaneelknallers nu in de oven en bak ze in 20 minuten gaar. Laat ze hierna eerst 10 minuten afkoelen voordat je het glazuur erop doet.
9|Tijd voor glazuur! Meng het poedersuiker en het water door mekaar en schenk het over de kaneelbroodjes heen.
Bon appetit!
Oh zoetekauw! Jij hebt meer zin in lekker he? Kijk dan hier! Voor bijvoorbeeld Spekkoek!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!