Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

RECEPT VAN DE WEEK #WEEK5

30-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mukeka
Moqueca de camarão. Of... zeg maar gewoon mukeka. Een Braziliaans stoofgerecht! Klinkt alsof je úren in de keuken moet staan om dit heerlijke maaltje te bereiden. Maar dat valt best mee!

Moqueca de camarão

Benodigdheden:
- 1 kg scampi uit het vriesvak
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 400 gram gepelde tomaten
- Kristalsuiker
- 1 el peterselie
- 1 el koriander
- 400 ml kokosmelk
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tables visbouillon
- 2 el citroensap
- 2 el palmolie
- Zwarte peper
- Zeezout
Bereiding:
- Ontdooi en pel de scampi. Vergeet niet ff dat darmkanaaltje te verwijderen...
- Snijd de ui in kleine stukjes en fruit het kort in een pan.
- Voeg toe: de gepelde tomatenstukjes met sap, het blokje bouillon, het paprikapoeder en een mespuntje suiker.
- Breng aan de kook en laat het daarna ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje sudderen.
- Doe de garnalen erbij en bak het vijf minuten op middelhoog vuur, tot de garnalen gaar zijn.
- Voeg de kokosmelk en kruiden toe en laat het nog twee minuten op laag vuur verwarmen.
- Breng op smaak met limoensap, peper en zout. 
mukeka
Klaar! Eet smakelijk!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!