Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Recept | Slagroom Soesjes

04-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
454 keer bekeken
  •  
Soesjes plaatje
Moeilijk? Dit is dus echt heel makkelijk. Had je niet verwacht he?
Duurt lang? Niet echt, het is wel een knutselwerk aan het eind
Lekker? Zouden wij je iets aanraden dat smerig is?
Wat vonden collega’s? “Waarom zijn ze nu al op? Dus je neemt volgende week weer mee?”

Het recept

Hou je meer van groot of klein? Dit recept is voor 12 grote of 25 kleine soezen. In elke vormen en maten, dus voor ieder wat wils. Het recept komt van onze eigen Annemiek.

Ingrediënten

- 150 ml water
- 75 gr boter
- 75 gr bloem
- 3 eieren snufje zout

En hoe maak je het nou?

1 | Zoals elk bakrecept bijna begint: verwarm de oven voor op 200 graden.
2 | We beginnen rustig. Breng 1 ½ dl water met een snufje zout en 75 gr boter aan de kook.
3 | Voeg er in één keer 75 gr bloem bij en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Had je nog geen spierballen, dan krijg je ze nu wel: goed roeren!
4 | Haal de pan van het vuur en roer er drie eieren één voor één door tot elk ei steeds volledig in het deeg is opgenomen. Echt doen he!? Blijf roeren tot je armen verzuurd zijn, het deeg blazen gaat trekken en helemaal mooi glanzend is.
5 | Maak met twee lepels kleine bergjes van het deeg op een licht ingevet bakblik. Dit is een beetje gepriegel, dus weet waar je aan begint. Maar onthoudt, het gaat allemaal om het eindresultaat. Proef je die heerlijke soezen al!?
6 | Bak de soesjes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin. Let op: tijdens het bakken de oven niet openen. Maar echt niet doen, dan zakken ze helemaal in en dat wil je niet!
7 | Knip de soezen na afkoeling open en vul deze met een zoete of hartige vulling. Wij hebben ze gemaakt met slagroom. Je kan het natuurlijk zelf maken, maar een slagroomspuit voldoet natuurlijk ook.
Als finishing touch kan je nog wat poedersuiker over de soesjes strooien. Voor de echte bakkers kan je natuurlijk ook nog chocolade smelten en hier de soesjes in dopen. Maar garneren met fruit ziet er natuurlijk ook heerlijk uit. Leef je uit!
WIST JE? De Spaanse deegstengels Churros worden gemaakt van een beslag dat bijna identiek is aan soezenbeslag. Hoe je Churros maakt, vind je hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!